Media & Entertainment

Women behind the wheel: 10 van de populairste auto’s onder vrouwen

10-populairste-autos-vrouwen
Foto: Unsplash

Vrouwen hebben een heel eigen kijk op auto’s. Waar mannen zich vaak blind lijken te staren op de grootte of het aantal PK’s, kiezen vrouwen vaker voor opvallend design, verfijning, duurzaamheid en handige functionaliteiten (en nee, dan hebben we het natuurlijk niet alleen over parkeerassistentie). En terwijl mannen vaker ‘vreemdgaan’ bij andere merken, zijn vrouwen vaker trouw aan hun favoriete auto. Niet voor niets wordt er naast de ‘gewone’ Auto van het Jaar ook elk jaar een Women’s Car of the Year gekozen.

In dit artikel gaan we die niet allemaal doornemen, maar maken we een eigen selectie van 10 populaire auto’s onder vrouwen.

1. Mini Cooper

De Mini Cooper heeft al tijden een speciale plaats in het hart van veel vrouwen. Deze retro auto straalt dankzij de ronde vormen en het bescheiden formaat persoonlijkheid en stijl uit. Het compacte ontwerp maakt de Mini, waarin je ondanks het schattige uiterlijk lekker pittig in kunt rijden, tot de perfecte stadsauto.

2. Volkswagen Beetle

De Volkswagen Beetle is een klassieker die goed in de smaak valt bij vrouwen. De Beetle heeft net als de Mini een opvallende look die knipoogt naar het verleden, en biedt onderscheidende kleuropties. Tel daar de moderne features en rijeigenschappen bij op, en je krijgt de favoriete vierwieler van menig fashionista.

3. Nissan Leaf

Voor veel milieubewuste vrouwen is de Nissan Leaf een duidelijke favoriet. Als een van de meest populaire elektrische auto’s ter wereld combineert deze hatchback een ruim interieur met indrukwekkende elektrische prestaties. Perfect om stil en schoon op je bestemming te komen met alles wat je nodig hebt.

4. Ford Mustang

Er zijn natuurlijk ook vrouwen die een voorkeur hebben voor kracht en snelheid, en de Ford Mustang voldoet ruimschoots aan die eisen. Dit iconische Amerikaanse sportwagenontwerp trekt de aandacht met zijn krachtige prestaties en stoere uitstraling.

5. Honda CR-V

Misschien niet zo spannend, maar wel betrouwbaar en veel waar voor je geld: dat is de Japanse Honda CR-V. Of je nu zelf gaat sporten of de kids moet ophalen en brengen: deze SUV met zijn comfortabele, ruime interieur en uitstekende veiligheidsvoorzieningen biedt alle functionaliteit die je nodig hebt.

6. Subaru Outback

Op avontuur? Dan is de Subaru Outback een uitstekende keuze. Dit model biedt vierwielaandrijving, veel laadruimte en een robuuste uitstraling. Kortom: de ideale wagen voor lange roadtrips met je partner of vriendinnen!

7. Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson is een compacte SUV die bekend staat om zijn betaalbaarheid en goede prijs-kwaliteitverhouding. En zeg nou zelf: welke vrouw houdt nou niet van het scoren van een goede deal?

8. Fiat 500

De Fiat 500 was een van de auto’s die de retro trend inluidde. Met zijn kleine formaat en schatiige uiterlijk was het meteen een schot in de roos binnen de doelgroep van jonge, zelfstandige vrouwen. Een perfect vervoermiddel voor in de stad!

9. Mazda CX-5

De Mazda CX-5 combineert stijlvol Japans design met een plezierige rijervaring. Vrouwen kunnen de elegante uitstraling van deze compacte SUV met moderne features over het algemeen zeer waarderen.

10. Audi Q3

Voor vrouwen die op zoek zijn naar luxe en verfijning, in combinatie met sportieve rijeigenschappen, is de Audi Q3 al jaren een verleidelijke optie.

Auto kopen en financieren

Vrouwen beslissen steeds vaker over de aanschaf van een auto. Niet alleen omdat ze meer autorijden, maar ook omdat ze steeds vaker het stuur van de man overnemen als er een knoop moet worden doorgehakt.

Vrouwen zijn niet alleen op zoek naar auto’s die er geweldig uitzien, maar willen ook slimme financiële keuzes maken. Dit zagen we ook al terug bij een paar van de bovenstaande modellen. In veel gevallen kiezen vrouwen er nog steeds voor te sparen voor een nieuwe auto, maar het aanvragen van een autofinanciering of private lease zijn andere opties. Deze manieren van financieren vragen immers om een minder grote uitgave in één keer. In plaats daarvan betaal je een vast, relatief laag bedrag per maand.