Food & Drinks

2 liter water per dag drinken: een makkie met deze 3 manieren

2-liter-water-per-dag-drinken
Afbeelding: Unsplash

Genoeg water drinken per dag is essentieel, maar toch doen we het lang niet vaak genoeg. Tijdens de warme zomerdagen wordt aangeraden om zo’n 2 liter water per dag te drinken. Lukt het je vaak niet om elke dag genoeg water te drinken? Met deze handige tips drink je ongemerkt een stuk meer dan je denkt. 

1. Een glas lauw water en thee

Om de gehele dag voldoende te drinken, kun je het beste beginnen met een glas lauw water met citroen in de ochtend. Dit helpt je niet alleen meteen op de goede weg naar de 2 liter per dag, maar het biedt ook diverse gezondheidsvoordelen.  Een glas lauw water brengt je spijsvertering op gang en zou je immuunsysteem versterken.

Neem na het eerste glaasje lauw water een kopje groene thee. Want wist je dat thee ook tijdens warme dagen voor verkoeling kan zorgen? Bovendien staat thee nu ook in de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum raadt aan om 3 koppen (groene) thee per dag te drinken. Thee is niet alleen dorstlessend, maar het bevat ook veel antioxidanten en kan de bloeddruk aanzienlijk verlagen.

thee-drinken-water

2. Grote glazen en speciale waterfles

Heb je geen zin of tijd om vaak naar de keuken of het waterstation te lopen, zorg dan voor een groot glas water of een waterfles op je bureau. Er bestaan zelfs speciale flessen waarbij je precies kunt zien hoeveel je hebt gedronken. Op deze manier drink je een stuk gemakkelijker en krijg je sneller je aanbevolen hoeveelheid water binnen.

Drink je niet graag alleen water, maar wil je ook niet constant frisdrank nemen? Gebruik dan suikervrije alternatieven zoals de populaire AirUp. Deze waterfles bevat een speciale ‘pod’ met een geur, waardoor het lijkt alsof het water een smaakje heeft. Zo drink je zonder probleem een stuk meer dan normaal.

water-drinken-air-up

SHOP NU VOOR 41,99

3. Meer vocht door waterrijk eten

Deze kop klinkt tegenstrijdig, maar het is toch echt waar: door waterrijk voedsel te eten kom je al een stuk sneller aan je 2 liter water per dag dan je denkt. Vooral in de zomer is een groot stuk watermeloen een heerlijke snack voor tussendoor. Maar ook het eten van bijvoorbeeld yoghurt zorgt al voor meer extra vocht.

Of maak voor de lunch een salade met komkommer, tomaat en ijsbergsla voor jezelf klaar. Wist je dat deze groenten voor 95% uit water bestaan? Door deze verfrissend salade krijg ongemerkt ontzettend veel water binnen. Bovendien is het een gezonder alternatief voor brood. Dat is mooi meegenomen!

water-drinken-salade

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!