20 minuten buiten zijn gelukkiger
Life & Health

Waarom 20 minuten per dag buiten zijn je gelukkiger maakt

Gelukkig zijn, we zijn er allemaal en overal mee bezig. Het lijkt alleen alsof je vooral gelukkig wordt van spullen, reizen, fijn werk en ga zo maar door. En natuurlijk is dat ook allemaal belangrijk. Maar vaak zit het geluk in veel kleinere dingen. En dan vooral dingen die je heel makkelijk kunt doen. Uit een onderzoek wat gepubliceerd werd in International of Environmental Health Research bleek dat 20 minuten per dag buiten zijn al genoeg is. 

Gelukkig worden van buiten zijn

Met buiten zijn gaat het wel om het liefst in een wat groene omgeving te zijn maar daarvoor is een park al genoeg. Het heeft een positieve invloed op bijvoorbeeld stress, je bloeddruk en je humeur. Er wordt nog steeds veel onderzoek naar gedaan, maar dat het werkt is wel duidelijk. Een wandelingetje tijdens de lunch alleen of met collega’s in een park in de buurt is dus al voldoende. Een goede tip als je bijvoorbeeld tegen een burn-out aanhikt.

Een onderzoek van the University of California San Diego toont aan dat mensen die buitenshuis sporten of 30 minuten matige activiteit verrichten zich veel beter voelen dan als je altijd binnen beweegt of sport. Ook de zon op je huid voelen (natuurlijk niet teveel) is goed voor je lijf. Bovendien wordt er vitamine D aangemaakt wat weer goed is voor je bottenstelsel en je humeur,

buiten sporten

Buitenlucht maakt je dus gelukkig

Buiten zijn is dus de beste oppepper voor je stemming. De geur van de natuur, het voelen van wat wind, de warmte van de zon, alles werkt hier aan mee. Vooral het zonlicht werkt het beste op je geluksgevoel. Uit onderzoek blijkt dat mensen na een operatie minder stress en pijn ervaren als ze worden blootgesteld aan natuurlijk licht. En ze daardoor minder medicatie nodig hebben. Bovendien slaap je ook goed na een tijdje buiten zijn.

Veder werkt buiten zijn goed op je concentratie en je creativiteit. Dus hoe simpel kan het zijn: een wandeling tijdens de lunch of na het diner in de avond. Buiten sporten of zwemmen in het weekend. En zoveel mogelijk buiten eten, wat natuurlijk ook prima op een terrasje kan. Want zeg nu zelf, van het laatste word je toch altijd gelukkig.

wijn drinken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!