Media & Entertainment

‘Granfluencer’: deze 60-plus influencers nemen Instagram en TikTok over

60 plus influencers instagram

In deze tijd van botox, fillers en instagram filters lijken de oudere generaties op de achtergrond te verdwijnen. Ouder worden is een taboe dat vooral niet moet worden getoond. Toch begint dit tij langzaam te keren. We zagen bijvoorbeeld al dat een grijze coupe dé haartrend van 2023 gaat zijn. Maar ook op social media bewijzen 60 plus influencers dat je geen Gen Z hoeft te zijn om het internet te veroveren. Wij stellen je voor aan de 60+ influencers die jij absoluut wilt volgen. 

1.Baddiewinkle

We beginnen met de meest iconische overgrootoma ever. De 94-jarige Helen Ruth Elam begon met het showen van haar kleurrijke outfits op Instagram om zichzelf af te leiden van het overlijden van haar man. Met een bio waarin staat dat ze al ‘sinds 1928 je man steelt’, is de inmiddels bekende ‘Baddiewinkle’ uitgegroeid tot een Instagram icoon.

Na een leven lang werken in de fabriek is Helen nu een bekend influencer met 3,2 miljoen volgers en verschijnt ze zelfs in tv-shows. Haar super kleurrijke stijl en hilarische bijpassende teksten maken haar tot de meest populaire 90 jarige van het internet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helen Vanwinkle Honey (@baddiewinkle)

2. Grece Ghanem

Tot Vogue benoemd als een icoon van ‘Ageless Style’, is Grece Ghanem het levende voorbeeld dat je er er op elke leeftijd geweldig uit kan zien. En dat is zeker voor ouder wordende vrouwen belangrijk, zegt Grece zelf. Volgens haar wordt er niet meer naar vrouwen gekeken zodra zij een bepaalde leeftijd zijn gepasseerd. Haar advies is dan ook: ‘Blijf zichtbaar! Richt je op jezelf en laat niet de mening van de samenleving bepalen hoe je je zou moeten kleden.’

Dat Grace haar eigen advies heeft opgevolgd is wel duidelijk. De 58-jarige liet haar geboorteland Libanon achter om in Canada een nieuw leven op te bouwen. Ze nam haar dochter mee, maar liet een carrière als microbioloog achter. In Canada werd ze personal trainer en begon met het showen van haar outfits op Instagram. Inmiddels heeft haar werk als influencer haar miljoenen opgeleverd. Haar gevoel voor fashion en stijl heeft haar tot nu toe 970.000 volgers opgeleverd, waarvan met name jonge vrouwen van twintig tot dertig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

3. Barbara Lash

We maken een klein uitstapje naar TikTok voor de wholesome Barbara Lash. Eigenlijk is Barbara Lash de oma van kleinzoon Milo, maar op TikTok vervult ze de rol van grootmoeder voor al haar volgers. De vriendelijke en oprechte gepensioneerde verpleegster deelt in haar filmpjes allerlei dingen die je het liefst ook met je eigen oma bespreekt.

Zo geeft ze levensadvies, laat ze zien hoe je zelf dingen kan knutselen en deelt ze haar mening over hedendaagse gebeurtenissen. De 74-jarige gepensioneerde verpleegster heeft in haar rol als ‘grandma-influencer’ al 36,5 duizend volgers verzameld. De laatste tijd post ze minder filmpjes door problemen met haar ogen. We hopen van harte dat deze lieve internet-oma nog meer van zich laat horen.

@stampingwithbarbara♬ original sound – Barbara

4. Lance Walsh

De fruitverkoper Lance Walsh werd per ongeluk beroemd toen de fotograaf Ben Awin in 2016 een foto van hem voor zijn fruitkraam in Londen maakte. Zijn super stijlvolle outfits, waarbij hij vooral kleding van het merk Supreme draagt, werden meteen een hit op internet.

Sindsdien is de 62-jarige vader van drie kinderen een bekende influencer met 44.9 duizend volgers. Zijn instagram fame heeft hem niet zijn beroep doen opgeven: hoewel hij ook samenwerkt met grote merken als Burberry, staat hij nog steeds bijna dagelijks achter zijn fruitkraam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lance Walsh (@dinneranddance)

5. Iris Apfel

Met haar 101 jaar kan Iris Apfel met recht de echte ‘granfluencer’ van Instagram genoemd worden. Het wereldberoemde mode-icoon werd geboren in 1921 en begon in de jaren ’40 een textielbedrijf samen met haar man. Ze importeerden stoffen van over de hele wereld en waren jarenlang de officiële bekleders van de meubels van het Witte Huis.

Haar succesvolle carrière breidde zich uit door haar opvallende kledingstijl en haar gevoel voor mode. Zo ontwierp ze een kostuum collectie voor het Metropolitan Museum of Art en tekende ze op haar 94e nog voor een modellencontract bij IMG Models. Op haar Instagram laat Iris zien dat haar gevoel voor stijl nog steeds fabulous is. Of zoals de 101-jarige influencer zelf in haar bio schrijft: ‘more is more & less is a bore’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!