7-redenen-zus-beste-reismaatje
Life & Health

7 redenen waarom je zus je beste reismaatje is

Zou jij ook wel eens zoveel zussen als de Kardashians willen hebben? Oke, ze kunnen ontzettende ruzie met elkaar hebben, maar in the end zijn ze onvoorwaardelijk beste vriendinnen. Je zus is tenslotte de enige vriendin die je al vanaf de geboorte kent én hebt zien opgroeien. Ze kent je niet alleen van binnen en buiten, maar met een beetje geluk deel je ook nog eens je humor en dezelfde kledingmaat. Heb je zin in wat quality time met je zus? Wij delen 7 redenen waarom je zus je beste reismaatje is. Boek dat weekendje wijn drinken maar in!

1. Ze kent je als geen ander

Ze was er al bij toen jullie allebei nog in Sinterklaas geloofden en met de Barbies speelden. Hoewel jullie flink konden vechten om het beste stuk speelgoed, werden die ruzies even snel bijgelegd.

Op vakantie gaan met je zus betekent dat je je totaal niet anders voor hoeft te doen dan je bent. Hoewel je met sommige vriendinnen misschien nog je beste beentje voor zet, kun je bij je zus helemaal jezelf zijn. Inclusief snurken en oncharmant boeren na het eten.

7 redenen zus beste reismaatje kind

2. Ze is even gestoord als jij

En over dat helemaal jezelf zijn: aangezien jullie samen zijn opgegroeid is de kans groot dat jullie dezelfde rare humor delen. Jullie maken inside grapjes die niemand anders begrijpt en hebben misschien zelfs een eigen taal ontwikkeld om vroeger je ouders te omzeilen.

Hoe oud jullie allebei ook worden, deze grapjes komen direct weer boven tafel zodra je bij elkaar bent. Samen met je zus op vakantie is dan ook een recept voor een potje ongegeneerd lachen, gieren en brullen.

7 redenen zus beste reismaatje gek doen

3. Ze is je partner in crime

Soms heb je op vakantie zin om de bloemetjes eens goed buiten te zetten. Maar dan moet je reisgezelschap daar ook van gediend zijn. Bij een groep vrienden hou je je wellicht nog wat in, maar je zus weet toch wel met wie ze écht op stap is.

Net zoals jullie vroeger het bloed onder de nagels van je ouders vandaan konden halen, zetten jullie dit gedrag feilloos door bij die ene irritante man die aan je tafeltje om een nummer komt vragen. De een doet een voorzet met een scherpe opmerking, de ander kopt hem feilloos in. Een flinke man die tegen dit dynamische duo bestand is.

7-redenen-zus-beste-reismaatje-partner

4. Ze neemt extra outfits mee

Hebben jij en je zus ook nog eens dezelfde kledingmaat, dan kan je vakantie echt niet meer stuk. Je hebt er automatisch meteen een hele nieuwe garderobe bij. Moet je wel even van tevoren vragen of je de kledingstukken ook echt mag lenen.

Nog een voordeel van een zus met verstand van mode: ze is een harde, maar eerlijke stylist. Zie je er in dat ene jurkje uit als een rollade of is dat witte rokje wel héél doorschijnend? Je hoort het allemaal zonder blikken of blozen. Weet je in ieder geval dat je niet met een fashion flaw over de boulevard flaneert.

7-redenenen-zus-beste-reismaatje-gek

5. Ze is je beste Insta buddie

Stiekem willen we allemaal terugkomen van vakantie met foto’s waar we geweldig op staan. In plaats van een zweterig voorhoofd en een verbrande neus, fantaseren we dat we de één na de andere jaloersmakende foto van ons gebruinde killerbody op Instagram slingeren.

Vergeet die Insta husband, want die heeft er meestal toch niet veel kaas van gegeten. Je zus daarentegen weet precies welke houding je aan moet nemen zodat je flaws niet op de ‘gram te zien zijn. En ook handig: met een beetje geluk kan ze goed met filters overweg, waardoor jij in no-time een Kardashian waardig plaatje hebt.

7-redenen-zus-beste-reismaatje-insta

6. Ze houdt van hetzelfde (gore) eten

Na een week van sjieke restaurants heb je eigenlijk maar zin in één ding, en dat is een item van je favoriete fastfood plek. Waar je normaal op vakantie braaf het food van de locals eet en je je ‘onderdompelt’ in hun cultuur, weet je zus wel waar je eigenlijk echt behoefte aan hebt.

Jullie bestellen dan ook zonder blikken of blozen bij de roomservice de grootste pizza die ze hebben en eten die in bed voor de tv op. Bonuspunten voor matchende badjassen én als je dit doet terwijl de zon buiten gewoon nog schijnt.

7 redenen zus beste reismaatje pizza

7. Ze is altijd in voor een feestje

Toen je zestien was slopen jullie samen stiekem het huis uit om te gaan stappen. Nu jullie ouder en volwassener zijn gaan jullie nog steeds zo nu en dan goed uit je bol. Een beter feestmaatje dan je zus kan je tijden een dronken stapavondje tenslotte niet hebben.

Vroeger konden jullie nog wel eens vechten om die knappe barman in de plaatselijke bruine kroeg, nu gunnen jullie elkaar juist een leuke fling op vakantie. En heeft de één al een relatie, dan kan deze de perfecte wingman zijn. Want wie kan je nou beter ophemelen bij een knappe vreemdeling dan je bloedeigen zus?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

7 redenen zus beste reismaatje feestje