action-co-wash-conditioner-haarverzorging
Beauty

Action co-wash conditioner: je haar zacht en schoon zonder shampoo

Of je nou je haar om de dag of één keer per week wast, het is altijd een heel gedoe. Daar komt nog bij dat er voor elk haartype talloze verschillende middeltjes en tips bestaan. Een nieuwe trend op het gebied van haarverzorging is co-washing: het wassen van je haar met alleen conditioner, waardoor je haar super zacht en gevoed blijft. Deze manier van wassen is vooral geschikt voor vrouwen met krullend haar dat snel droog aanvoelt. Speciaal voor dit haartype heeft de Action een nieuwe verzorgingslijn ontwikkeld, waaronder de ‘This Is It Curls’ co-wash conditioner.

This Is It Curls co-wash conditioner van de Action

Wel of niet nat maken, allen maar natuurlijk producten, of shampoos die je voor een half maandsalaris bij de kapper aanschaft: de zoektocht naar de perfecte haarproducten is voor veel vrouwen een frustrerend terugkerend probleem. Daarom zou het ook zo’n fijne uitkomst zijn als je de beste producten gewoon bij de Action haalt. Gelukkig heeft Action vaak fijne items in het beauty- en haar-assortiment.

Zo schreven we al eerder over de super fijne mascara van de Action, en de Olaplex dupe voor beschadigd haar. De This Is It Curls lijn is speciaal ontwikkeld voor krullend haar dat door normale shampoo snel uitdroogt. De lijn bestaat uit een haarmasker, moisturizing spray, co-wash en een haarcrème. De co-wash is een sulfaatvrije conditioner die je haar verzorgt, maar tegelijkertijd ook het overtollige vet en vuil uit je haar verwijdert.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Action Beauty (@action.beauty)

Action co-wash testen op krullend haar

Van die écht mooie krullen zoals Katja Schuurman hebben we op de redactie helaas niet. Wel lopen er een aantal meiden met een mooie slag, maar ook erg droog haar rond. Wij hopen dus dat dit product ook deze kapsels kan transformeren in prachtige glanzende lokken. Om te beginnen moesten we wel eerst even opzoeken wat co-washing nou precies inhoudt: op het label van het potje van Action zelf staat geen informatie.

TikTok vertelt ons dat je het product op nat haar aanbrengt, als een extra wasbeurt tussen je normale wasbeurten door. Je gebruikt hiervoor dus niet eerst shampoo, maar gebruikt direct de co-wash nadat je je haar nat hebt gemaakt. Om je hoofdhuid goed schoon te krijgen, masseer je deze tijdens het wassen met een speciale borstel. Spoel het haar daarna goed uit en gebruik eventueel nog een keer conditioner.

action-co-wash-haarverzorging

Review van de Action co-wash conditioner

Wij geven toe: allereerst dachten we dat de co-wash conditioner van de Action een product was dat je op droog haar aanbrengt, om je haar zoals een droogshampoo wat op te frissen. Dit leek met een klein beetje van het product ook nog best goed te lukken. We brachten het alleen aan op de vettige hoofdhuid, en deze oogde en voelde direct een stuk frisser.

Daarna probeerden we de conditioner zoals deze echt gebruikt moet worden, en ook daar was het resultaat best indrukwekkend: het haar werd super zacht en lekker schoon. Het voelt in het begin een beetje gek om geen shampoo te gebruiken, maar de co-wash maakte het haar niet extra vet of zwaar. Helemaal overgaan op alleen co-washing doen we nog niet, maar het product van €1,99 is wat ons betreft zeker een aanrader.

action-co-wash-haarverzorging

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!