Beauty

Action’s Olaplex dupe van 1,49 herstelt beschadigd haar

olaplex-plexcare-action

Iedereen die wel eens zijn haar verft of styled heeft gehoord van Olaplex. Deze revolutionaire haarverzorgingsmiddelen worden door veel kappers aangeraden om je haar een gezonde boost te geven. Je haar wordt er dan ook heerlijk zacht, glanzend en volumnieus van. De Action speelt in op de hype door een eigen ‘Plex Care’ te introduceren. Deze zouden hetzelfde resultaat geven als Olaplex, maar dan voor een fractie van de prijs. Wordt dit rennen naar de Action of is het te mooi om waar te zijn?

Plex Care haarproducten van de Action

De Plex Care lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en haarmasker. Net als bij Olaplex zijn de producten speciaal gemaakt voor haar dat beschadigd is door het verven of stylen. Plex Care belooft je haar te herstellen, weer gezond te maken en minder breekbaar te maken. Volgens de website van Action zelf bespaar je met deze lijn ‘een kostbare kappersafspraak’.

De haarproducten komen in een een mooie ontworpen verpakking en zijn maar rond de €1,49 voor 300 ml. Dat is een groot verschil met de €28 die je bij Olaplex voor 100 ml betaalt. Het verschil tussen beide merken zit hem dan ook vooral in de ingrediënten: de Olaplex lijn heeft een stuk meer voedende ingrediënten. Ook wordt er op de verpakking niet uitgelegd wat de ‘plex care’ precies inhoudt. Toch hoeft dit nog niet veel te zeggen over de werking van de verzorging zelf.

@kimsbudgetjuweeltjes ℕ𝕀𝔼𝕌𝕎 bij de Action! Plex Care 1-2-3. Speciaal voor beschadigd haar! @actionnederland #actionnederland #actionaddiction #actionaddict #budgetbeauty #budgettip#haarroutinee #haarverzorging #fjpシ #fjp #foryourpage #tiktokviral #olaplexdupe #olaplexdupes ♬ sure thing – 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Plex Care versus Olaplex

Met zo’n enorm prijsverschil zijn wij benieuwd of Plex Care echt doet wat het belooft. Beautyblogger Ilona probeerde de haarverzorgingslijn uit in een vlog. Zij merkte na één keer gebruik al dat haar haar super zacht en soepel aanvoelde en een stuk meer volume kreeg dan normaal. Voor haar werkt het alternatief dus perfect.

In de comments van TikTokker @Kimsbudgetjuweeltjes stonden minder positieve reviews: daar schreven een aantal mensen dat ze de producten vies vinden ruiken. Zo schrijft iemand dat het ruikt naar olijfolie, terwijl een ander het juist aan kauwgomballen doet denken. Wel schrijven veel mensen dat het hun haar super zacht laat voelen. Wat ons betreft is er maar één manier om erachter te komen of het een fijn spul is, en dat is om het zelf te gaan proberen. Voor de prijs hoef je het niet te laten!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!