Beauty

Action’s serum van 2,79 laat je huid er jaren jonger uit zien

action-serum-super-booster

Wat zijn wij toch een fan van de Action. Naast fijn geprijsde producten voor het huishouden verkopen ze namelijk ook fantastische mascara en parfums die niet van hun duurdere variant zijn te onderscheiden. Bij een recent bezoekje aan de Action viel ons oog op een beautyproduct waar we heel enthousiast van werden: het Eliza Jones Super Booster Age Defense Serum.

Eliza Jones serums van Action

De Eliza Jones Super Booster Age Defense Serum: de veelbelovende titel van het serum is bijna even lang als het flesje zelf. Het product is onderdeel van de Eliza Jones beautylijn, een collectie van crèmes en serums speciaal geproduceerd voor de Action. Deze erg fijn geprijsde producten beloven een frisse en stralende huid, en bestaan uit een dagcrème en drie ‘super booster’ serums.

Aangezien de redactie van Womanly zich tegenwoordig ook in de 30+ categorie mag scharen, kozen we voor het Age Defense Serum, verpakt in een mooi flesje van 30 milliliter. Het serum bevat 0.5% Retinol en 1% vitamine E en zorgt volgens het label voor ‘het verjongen van de huid en het verminderen van de symptomen van huidveroudering’.

action-serum-super-booster

Retinol tegen huidveroudering

Retinol, een vorm van vitamine A, is tegenwoordig hét ingrediënt als het gaat om producten tegen huidveroudering. Volgens onderzoek is het dan ook een van de weinige stoffen die daadwerkelijk vroegtijdige veroudering van de huid tegengaat. Maar let op: door de vrij intense werking is retinol niet geschikt voor dagelijks gebruik. Bouw het gebruik van retinol dan ook langzaam op. Er bestaat namelijk 0,5%, maar ook 1 of 2% retinol. Begin altijd bij het laagste percentage en check hoe je huid erop reageert.

In de gebruiksaanwijzing van het Age Defense Serum staat dat je het serum het beste 2 tot 3 keer per week kan gebruiken. Ook wordt aangeraden om het middel ’s avonds na het reinigen van het gezicht op te brengen. Retinol in combinatie met zonlicht kan namelijk je huid beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om het serum na openen in de koelkast te bewaren, om zo de werkzame stoffen te behouden.

action-super-booster-age-defense

Review van Action Age Defense Serum

To zover de waarschuwingen, nu op naar de voordelen. Wij gebruikten het Action serum braaf maar 2 keer per week en brachten het ’s avonds aan. Doe dit niet vlak voor het slapen gaan, want het serum heeft een vettige, bijna olie-achtige structuur. Het duurt eventjes voordat het goed in je huid trekt. Nadat de olie is ingetrokken voelt de huid super zacht aan en ziet hij er glowy uit.

Retinol stimuleert de aanmaak van collageen en en helpt bij het verhogen van de huidvernieuwing. Het kan een paar weken duren voordat het effect zichtbaar wordt. Wij merkten dat de huid al na twee weken zichtbaar ‘voller’ leek: de fijne rimpeltjes op het voorhoofd en rondom de ogen waren minder duidelijk zichtbaar. Ook voelt de huid ’s ochtends super zacht en gezond aan. De conclusie: wat ons betreft is dit Action serum van maar 2.79 euro een must-have in de strijd tegen huidveroudering.

action-retinol-serum-age-defense

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!