Shopping

Action verkoopt zonnebrand dupe van populaire Hawaiian Tropic

action-zonnebrand-dupe-hawaiian-tropic
Afbeelding: Womanly.nl

Met dit warme en zonnige weer is het ontzettend belangrijk om jezelf goed in te smeren. Zonnebrand is niet alleen essentieel tegen huidkanker, maar zorgt er bovendien voor dat je een stuk langer egaal bruin blijft. Womanly vond bij de Action een zonnebrand dupe waar we erg blij van werden: het is namelijk een variant van de bekende Hawaiian Tropic collectie. 

Hawaiian Tropic zonnebrand dupe

De flesjes van Hawaiian Tropic zijn al van veraf te herkennen aan hun karakteristieke palmboom, bruine dop en beige flesje. Ook de geur is er eentje uit duizenden: een heerlijk zoete kokos geur die je meteen aan een tropisch strand op Hawaii doet denken. Hoewel wij ontzettend fan zijn van deze erg fijne zonnebrand, laat het prijskaartje ons nog wel eens aan de aankoop twijfelen.

Voor één flesje Hawaiian Tropic van 180 ml betaal je namelijk al snel zo’n €21. Hoewel we zeker voor kwaliteit willen gaan om onze huid te beschermen, is deze prijs ons toch wat te gortig. Daarom waren we dolenthousiast toen we tijdens het shoppen bij de Action opeens een dupe van de zonnebrand tegenkwamen.

action-dupe-zonnebrand

Hawaiian Tropic dupe bij de Action

De Hawaiian Tropic dupe die op dit moment bij de Action te vinden is, lijkt als twee druppels water op de bekende merk variant. De ‘Caribbean Bronze’ spray heeft dezelfde bruine dop en beige verpakking, en ook het label is duidelijk op de versie van Hawaiian geinspireerd. Ook ruikt de zonnebrand van de Action even lekker zoet. De Action variant belooft naast bescherming tegen de zon ook een tanning functie, waardoor je huid extra snel bruin wordt.

De Hawaiian zonnebrand is dik en romig van textuur. De zonnebrand dupe van de Action is dunner van textuur en lijkt meer op een lotion. De lotion smeert makkelijk uit en blijft goed zitten zonder vet te zijn: na twee uur in de volle zon hadden we geen verbrande huid. Net als de merk variant trekt de zonnebrand dupe snel in en maakt hij je huid zijdezacht. Wat ons betreft is deze zonnebrand dupe van de Action een goed alternatief voor de Hawaiian lijn.

action-zonnebrand

Zonnebrand smeren voor een gezonde huid

Tegenwoordig komen er steeds meer stemmen op die tegen het gebruik van zonnebrand zijn. Dit omdat de zonnebrand schadelijke stoffen zou bevatten. Toch is het wetenschappelijk bewezen dat zonnebrand juist veel huidschade voorkomt. Door regelmatig te smeren met zonnebrandcrème, voorkom je niet alleen rimpels, maar ook huidkanker.

Smeer daarom voordat je de zon ingaat met een factor van minimaal spf 30 of 50. Let er ook op dat je een zonnebrand neemt die zowel tegen UVA als UVB straling beschermt. Ben je bang dat je zonder zonnebrand niet snel genoeg bruin wordt? Smeer dan met Haarlemmerbruin voor een snelle egaal bruine kleur. Let er wel op dat je deze zelfbruinende zonnebrand niet in je kleding krijgt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!