adviezen-verven-grijs-haar
Beauty

Dit zijn de 3 belangrijkste adviezen voor het verven van grijs haar

Op een gegeven moment is het zo ver: je spot je eerste grijze haar in de spiegel. Hoewel grijs haar een van dé kapseltrends van 2023 is, ben je die grijze rakkers toch liever kwijt dan rijk. Maar het verven van grijs haar kan een grotere uitdaging zijn dan normaal. Daarom tipt Womanly je graag op welke dingen je echt moet letten voordat je besluit om je grijze lokken te verven. 

1. De juiste haarverf kiezen

Om te beginnen is het goed om te weten hoe grijze haren ontstaan. Soms lijkt het wel alsof je opeens wakker wordt met een kop vol nieuwe grijze haren, maar deze haren groeien net zo snel als je andere haar. Het verschil ligt in het ouder worden van het haarzakje. Een ‘jong’ haarzakje produceert pigmentcellen, ook wel melanine genoemd. Hoe ouder het haarzakje is, hoe minder pigmentcellen deze produceert. Zo houdt je uiteindelijk grijs haar over.

Het is belangrijk dat je eerst nagaat welke soort haarverf het beste bij jouw haartype past. Er bestaan namelijk verschillende soorten haarverf met ieder een andere dekking: gepigmenteerd, semi-permanent en permanent. Heb je weinig grijs haar, ga dan voor de gepigmenteerde verf. Dit is een licht dekkende verf die grijs haar maskeert. Wil je iets meer dekking? Ga dan voor semi-permanente haarverf. Deze verf biedt een grijsdekking tot 70%. Wil je echt helemaal af van je grijze haren, dan kies je het best voor permanente haarverf met een grijsdekking van 100%

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

2. De beste kleur bepalen

Wil je je grijze haar verven, dan is het verstandig om eerst naar de kapper te gaan voor een kleuradvies. Je haar in je originele haarkleur terugverven geeft namelijk niet altijd het mooiste resultaat. Niet alleen je haar verandert namelijk door de jaren heen van kleur, maar ook je huid kan van teint veranderen. Hierdoor kan het gebeuren dat je haar in z’n originele kleur opeens hard uitvalt.

Daarom is het dan ook een beter idee om grijs haar in een zachte en natuurlijke kleur te verven. Ben je van jezelf bijvoorbeeld donkerblond, kies dan voor een kleur als honingblond. Op deze manier maak je de transitie tussen grijs en gekleurd haar zachter en geef je meer warmte aan je huid. Natuurlijke kleuren (meestal aangegeven met een N of 0) blijven bovendien mooier zitten op grijs haar.

3. Geef je kapsel een opfrisbeurt

Heb je je haar met een fris kleurtje geverfd, dan is het tijd voor een nieuw kapsel. Want bij je mooie nieuwe haarkleur hoort natuurlijk ook een fijne nieuwe coupe. Bekijk bijvoorbeeld eens onze trendy kapsel ideeën voor na je veertigste of zoek inspiratie in de 40 meest trendy kapsels van 2023.

Grijs haar is qua textuur vaak droger en stugger dan je andere haren. Een kort kapsel kan daarom een goede uitkomst zijn. Bovendien vergt een korte coupe een stuk minder onderhoud dan je lange lokken. Zo ben je binnen de kortste keren helemaal klaar voor een stijlvolle zomer. En besluit je uiteindelijk toch je haren niet te verven, maar je grijze lokken te omarmen? Lees dan hier hoe je grijze haar mooi en gezond houdt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!