Health

Augurk eten om af te vallen: effectief dieet of pure onzin?

afvallen-augurk-effectief-onzin
Foto: Freepik

Tijdens de vakantie hebben we vaak lekker gegeten en gedronken. Tijd dus om weer wat af te vallen. Er komen continu nieuwe tips om af te vallen langs, maar wat helpt nu wel of juist niet? We schreven al vaker over zaken die zouden helpen zoals geen vlees eten. Pas hoorden we dat augurken ook helpen om af te vallen. Daar moesten we dus het fijne van weten. Want waarom zou augurk hier goed voor zijn?

Wat zijn augurken eigenlijk?

Een augurk is eigenlijk een kleine komkommer. Het verschil is vooral dat je een augurk niet rauw kunt eten. Terwijl een komkommer juist een groente is die je wel rauw eet. Om die reden worden augurken ingelegd in azijn. Fermenteren noem je dat. Per augurk scheelt het hoe lang dit duurt. Het kan wel tot drie maanden duren voor ze goed zijn. Dan heb je er ook nog smaken in, zuur en zoetzuur. En verschillen ze in grootte.

Een zoetzure augurk wordt dus ingelegd met behulp van azijn en suiker. En de hoeveelheid suiker kan per pot behoorlijk verschillend zijn. Als je augurken dus wilt gebruiken om af te vallen is het belangrijk dat je hier goed op let, want suiker is natuurlijk niet het beste om af te vallen. En werkt het eerder tegen afvallen. Zeker als je koolhydraatarm wilt eten moet je de suiker weg laten.

augurk-afvallen

Helpt het om augurken te eten als je wilt afvallen?

Het eten van augurken kan dus helpen om af te vallen, maar het is geen wondermiddel. Een augurk bevat vrijwel geen calorieën : maar 5 Kcal per 20 gram. Je kunt ze dus heel goed in maaltijden verwerken zonder dat de calorieën omhoog gaan. Een grotere maaltijd geeft sneller een verzadiging. Maar wil je in je grote maaltijd niet meer calorieën binnenkrijgen, dan zijn augurken een goede aanvulling. Bovendien bevatten augurken veel vocht, en dat helpt ook goed voor afvallen.

Vaak weet men niet goed of ze nu een honger- of dorstgevoel ervaren. Als je dan voor augurk kiest, heb je gelijk beide aangevuld met weinig calorieën. Augurk na het sporten is dus best een goede optie. Er zitten ook melkzuurbacteriën in en dat helpt heel goed om af te vallen. En dan heb je nog het azijn wat erin zit. Azijn geeft een snel verzadigingsgevoel en dat is natuurlijk ook weer fijn om af te vallen. Dus augurken als aanvulling bij het afvallen heeft wel degelijk veel voordelen.

augurk-eten-dieet-afvallen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!