Media & Entertainment

Bed and Beestenboel: in deze Airbnb slaap je naast een minipaard

airbnb-minipaard-overnachten-verenigd-koninkrijk

Droom jij wel eens van wonen op een schattige boerderij, omgeven door lieve paarden en wollige schapen? Dan is dit de kans om je droomleven een paar dagen uit te proberen. In de categorie leuke uitjes met grote knuffelbeesten presenteren we vandaag: gezellig slapen met een minipaard. 

Airbnb kampeerboerderij met minipaard

Ja, je leest het goed. In het Engelse dorpje Thrugarton staat een super knusse Airbnb waar je de nacht doorbrengt samen met een minipaardje met de naam Basilicum. En als dat nog niet fantastisch genoeg is, heb je ook nog de kans dat er wat lammetjes naast je bed staan. Zo tel je echte schaapjes voordat je gaat slapen.

Je slaapt in de stal van minipaard Basilicum (ook wel Basil genoemd), die is omgebouwd tot een comfortabele slaapkamer. De kamer en de stal zijn direct met elkaar verbonden, waardoor Basil je ’s ochtends wakker maakt met een vrolijk gehinnik. De eigenaresse op Airbnb vraagt dan ook of je Basil ’s ochtends extra veel knuffels wilt geven.

minipaard-airbnb-overnachten

Beestenboel bij 17e eeuws landhuis

De stal van Basil bevindt zich op het terrein van een 17e eeuws landhuis, wat is omgeven door 60 hectare land. Genoeg ruimte om een mooie wandeling te maken dus. Onderweg kom je veel dieren tegen: naast Basil wonen er op de boerderij ook en kudde Highland koeien, schapen, paarden, varkens, kippen en Noorse Boskatten. De dieren zijn meestal gered uit nare omstandigheden, en worden uitsluitend als huisdier gehouden.

De eigenaresse Brittany Sparham begon met verbouwen van de stal tijdens de lockdown. Ze wilde een plek creëren die zowel voor de bezoekers als voor de dieren een fijne ervaring is. Zo krijgen de dieren veel knuffels, en leren de gasten hoe je de beestjes het beste kan verzorgen. Ook minipaard Basil vindt het maar wat gezellig om de gasten te ontmoeten. Volgens de reviews op Airbnb is Basil een ‘super schattige en brutale minipaard, die soms een beetje snurkt’. Wij kunnen niet wachten met boeken!

minipaard-overnachten-woonboerderij

minipaard-airbnb-overnachten-landhuis

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!