Living

Met deze tips is jouw Airfryer binnen no-time brandschoon

airfryer-schoonmaken

Wij zijn groot fan van de Airfryer en gebruiken deze dan ook best vaak. Niet alleen voor snacks maar ook om hele maaltijden te maken, broodjes af te bakken of zelfs een heel ontbijt te maken zoals we al eens als recept hebben uitgelicht. Nu hebben wij een Airfryer waarvan alles in de afwasmachine kan, echter neemt dat nogal wat plek in. Daarnaast vergeten we het soms waardoor het een paar dagen vies staat te zijn. We gingen dus op zoek naar de beste tips om het goed schoon te maken en die delen we graag met je.

Wat zijn de beste tips om je Airfryer schoon te maken?

Natuurlijk is het het beste om nadat je het hebt gebruikt meteen schoon te maken met wat afwasmiddel en warm water. Het mandje kun je het beste even laten weken en dan met een zachte borstel of sponsje de etensresten weg te halen. Doe dit voorzichtig want de randen hebben een antiaanbaklaag en die moet je niet beschadigen. Vergeet het mandje niet om te keren en ook goed aan de onderkant schoon te maken. Je kunt de pan gebruiken als afwasbak zodat je die ook gelijk daarna schoon kunt maken. Droog daarna goed af.

Soms ruikt de pan niet echt fris. Dan kun je het mandje en de pan even insmeren  met wat citroensap. Snij een citroen doormidden, smeer daarmee de pan en het mandje in. Zet het daarna terug in de Airfryer en laat een half uur staan. Spoel daarna goed af. Gebruik voor het afwassen trouwens alleen gewoon afwasmiddel en geen andere schoonmaakmiddelen. Die kunnen te agressief zijn voor de antiaanbaklaag.

airtfryer-afwassen
Foto: Freepik

Zijn er nog handige hacks voor een echt vieze Airfryer

Als de Airfryere echt aangekoekt is leg dan aluminiumfolie op de bodem. Snij  een citroen in kwarten en leg op de bodem. Zet de Airfryere 10 minuten op 180C. Zo lost het vet op en wordt het opgevangen door het aluminiumfolie. Haal de citroen en folie eruit en haal er nog een doekje door. Je kunt ook een afwastablet gebruiken. Zet het mandje en de pan in de gootsteen, doe het vaatwastablet in het mandje en giet er heet water over. Laat minsten een half uur weken voordat je het verder schoonmaakt.

En natuurlijk de tip met baking soda, die is tenslotte overal goed voor. Maak er een papje van en smeer op de hardnekkigste vlekken. Laat weer even inwerken en schrob met een afwasborstel de vlekken eraf. Spoel nog even goed na. Maar het blijft natuurlijk het beste om iedere keer na gebruik even met een vochtige doek alles af te nemen. Daarmee haal je meteen al het overtollige vet weg. En scheelt het je een wekelijkse schoonmaakbeurt.

airfryer-baking-soda-schoonmaken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!