Health

Zo zeg je voorgoed vaarwel tegen allergieën, eczeem en jeuk

allergie-verlichten
Foto: Freepik

Als je last hebt van allergieën herken je dit wel: niezen, jeuk en tranende ogen. Je hebt het gevoel dat je er niet uitziet, maar dat is wel het minste. De hele dag lopen snuiten of krabben is natuurlijk heel vervelend. Naast dat je je eigenlijk ook behoorlijk beroerd voelt. Je hebt natuurlijk veel soorten allergieën, maar wij keken naar de meest voorkomende en wat je daar zelf tegen kunt doen zonder medicijnen

Wat is een allergie?

Allergie is een samenvoeging van de Griekse woorden “allos” (wat verandert betekent) en “ergos” (wat reactie betekent). Het is dus een veranderende wijze van reageren van het afweersysteem op onschuldige stoffen van buiten het menselijk lichaam. Het afweersysteem ziet deze ten onrechte als gevaarlijk. Normaal zorgt het afweersysteem ervoor dat virussen en bacteriën die ziektes veroorzaken niet in het lichaam komen.

De bekendste allergieën zijn degene die je inademt, zoals huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en pollen van bomen en gras. Ook allergieën tegen voedingsmiddelen zoals koemelk en noten, pinda’s en appel komen vaak voor. Ook heb je de contactallergenen zoals nikkel en parfum. Je kunt er luchtweg problemen van krijgen, huidproblemen of last van je maag of darmen. Wij richten ons in dit artikel voornamelijk op de huisstofmijt, de pollen en de huisdieren.

jeuk-allergie

Wat te doen bij jeukende en tranende ogen

Vaak heb je bij deze symptomen last van bij hooikoorts of stofallergie. Het weer is hier één van de boosdoeners, want bij mooi weer vliegen de pollen en het stof vaker rond dan bij regen. Dus ga pas naar buiten als de zon weg is of de regenbui niet voorbij. En hou vooral de (slaap)kamer pollen en stofvrij. Dus vaak stofzuigen helpt, net als douchen en haren wassen voor het slapen gaan. Leg je kleren in de wasmand buiten de slaapkamer en doe ramen dicht als de wind erop staat.

Vaseline helpt goed als je dit aan de binnenkant van je neus smeert en rond je ogen. Dan kan er geen stuifmeel en stof bij komen. Een zonnebril kan ook helpen. Voel je je misschien ook even een BN’er, ondanks dat je niet lekker bent. En probeer niet te wrijven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Vooral als je dit doet met ongewassen handen wrijf je de pollen en het stof er in en wordt het steeds erger. Dus vaak handen wassen helpt ook. Naar het strand helpt zeker want daar hangen die pollen niet in de lucht.

huisdier-allergie

Huisdier- en stofallergie

Bij huisdierallergie zit er niets anders op dan geen huisdier te nemen helaas. Maar ook als je last hebt van stofmijt of hooikoorts moet je zorgen dat je je huisdier goed schoon houdt. Er blijft stof in de vacht zitten net als de pollen. Bij stofallergie moet je het huis echt heel schoon houden. En dan zo dat het stof niet door de ruimte gaat zweven. Tapijt liefst vermijden en vaak het beddengoed verschonen. Hoe minder stof erin je huis kan liggen, hoe beter natuurlijk. De aanschaf van een luchtreiniger is ook een optie.

salcura-allergie

Wat kun je nemen als je toch graag iets wilt smeren?

We schreven al eerder over het merk Salcura. Deze heeft de Bioskin lijn die is afgestemd op allerlei huid-allergieën zoals eczeem en psoriasis. Het helpt tegen de jeuk en kan ook goed gebruikt worden voor mensen met een hele droge huid. Dan heb je in de winter ook vaak last van een jeukende huid, vooral na het douchen. Wij probeerden er 3 uit. De Dermaserum voor de droge huid van je gezicht. Deze lijkt eerst wat stugger maar trekt snel in en je huid voelt daarna  heerlijk zacht.

De Dermaspray, die echt goed is voor eczeem en psoriasis. Dit zit in een flesje met pompje waardoor je het heel gericht op de juiste plek kunt spuiten. De geur hiervan is iets meer medisch dus dat is even wennen. En dan nog de Zeoderm die we op onze eeuwige droge benen smeerden. Deze is namelijk goed zowel voor lichaam als gezicht.  Het trekt ook heel snel in en ruikt lekker. Alle producten bevatten veel natuurlijke ingrediënten die de juiste voedingsstoffen bevatten die helpen bij de jeuk van je allergie-gevoelige huid. Zeker een aanrader dus!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SalcuraNLBE (@salcuranlbe)