Life & Health

Alpine oordoppen gaan gehoorschade door festivals tegen

alpine-oordoppen-tegen-gehoorschade

Deze zomer kunnen we weer volop genieten van de leukste festivals.  Helaas zit er aan al dat feestplezier ook een keerzijde. Jongeren maken steeds vaker melding van (blijvende) gehoorschade, omdat de muziek op de festivals te hard staat. Ondanks de regelgeving en controles kan het zeker voorkomen dat er meer decibels je oren in gaan dan goed is. Een oplossing tegen de schade is het dragen van speciale oorbescherming, zoals de Cleartone oordoppen van Alpine.

Gehoorschade door festivals

Uit recent onderzoek blijkt dat jongeren steeds vaker gehoorschade oplopen doordat ze naar festivals en concerten bezoeken waar het geluidsniveau hoger is dan de aanbevolen limiet. Ook dragen jongeren vaak geen oordoppen, omdat ze denken dat ze daardoor minder goed van de muziek kunnen genieten. Dit terwijl de muziek op festivals steeds hoger boven de aanbevolen limiet wordt gezet.

Deze blootstelling aan te harde muziek kan leiden tot ernstige gehoorschade. De schade uit zich in diverse lichamelijke en mentale klachten, waaronder tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Zo kan het voorkomen dat jongeren last krijgen van een voortdurend aanwezige piep- of fluittoon in het oor. Deze frustrerende aandoening kan ernstige gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Jongeren met oorsuizen geven bijvoorbeeld aan dat ze last hebben van slaapproblemen, concentratieproblemen en zelfs sociale isolatie.

oordoppen-alpine-cleartone SHOP NU VOOR 24,95

Alpine Cleartone oordoppen tegen schade door muziek en geluid

Hoewel de overheid bezig is met nieuwe wetgeving omtrent het instellen van een volumelimiet, zeggen festivals dat het aanpassen van het volume geen goede oplossing is.  Zo lang het volume niet wordt aangepast, is het belangrijk dat de festivalbezoekers zichzelf beschermen tegen het te harde geluid. De oordoppen van Alpine zijn speciaal ontwikkeld om de schade aan de oren bij een festival te beperken zonder afbreuk te doen aan de muziekervaring.

Het speciale filter in de cleartone oordoppen zorgen ervoor dat de te hoge tonen van de muziek wordt gedempt, terwijl de geluidskwaliteit hoog blijft. Ook is het met de oordoppen in makkelijker om een gesprek te voeren met de mensen om je heen, omdat de oordoppen de te harde tonen van de muziek tegenhoudt. De oordoppen kosten €24,95, komen in 3 verschillende maten en gaan zo’n 100 beurten mee. Dat is geen grote investering om op een veilige manier te genieten van de beste festivals van komend seizoen.

alpine-cleartone-oordoppen-zwart SHOP NU VOOR 24,95

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!