Shopping

Met deze Amazon borstel kun je eindelijk je eigen kat likken

amazon-borstel-kat-likken

Dat er op Amazon soms vreemde producten voor je huisdier voorbij komen weten we inmiddels. Maar dit product deed onze wenkbrauwen toch wel héél hard omhoog schieten. Deze vrolijke roze borstel maakt het namelijk mogelijk om je eigen geliefde kat een goede likbeurt te geven. Dit zou de band tussen jou en je harige vriend een stuk sterker maken, aldus de ontwerper. 

LICKI borstel voor je kat

Katten likken elkaar om genegenheid en liefde te tonen. Dat moet je als baasje ook kunnen doen, dacht de bedenker van de LICKI borstel. Hij ontwierp een borstel waarmee je je kat door middel van een hulpstuk kunt likken. Je neemt de borstel aan de ene kant in de mond, en met de andere kant borstel je de vacht van de kat.

‘Verdiep de relatie met je kat door hem als een echte kat te likken’ schrijft de producent zelf bij de productbeschrijving. Het likken van de vacht zou er volgens de producent voor zorgen dat je kat het gevoel krijgt dat je een familielid bent. ‘Wees dan ook niet verrast als de kat je terug begint te likken’, vervolgt de producent bemoedigend.

licki-borstel-kat

SHOP NU VOOR 8,74

Kat minder enthousiast

Het likken van de kat heeft volgens de producent ‘een meditatieve werking’. De vraag is alleen of de kat zelf wel zin heeft in zo’n intense bonding-sessie. Volgens de gebruiksaanwijzing kun je het beste een moment kiezen waarop de kat ontspannen ligt, en hem dan voorzichtig met de borstel in je mond benaderen. Er is zelfs een glow-in-the-dark borstel beschikbaar, waarbij je ook ’s nachts met een goede lik-sessie kan beginnen.

Wat ons betreft heeft het item een iets te hoog ‘crazy cat lady’ gehalte. Bovendien is het niet echt duidelijk wat de kat zelf van al deze lik-pogingen vindt. In de reviews is dan ook vaker te lezen dat de katten niks van hun likkende eigenaren wilden weten: ‘mijn kat keek me aan alsof ik een demon was en verstopt zich elke keer als ik het ding uit de kast pakte’. Één van de reviewers gaf aan dat ook zijn kat geen fan was van de borstel, dus dat hij het nu liever maar met zijn eigen tong doet. Uhmm.. goed. Ieder zijn ding zeggen we dan maar.

SHOP NU VOOR 8,74