Style

Amsterdam Fashion week: hier vind je de look-a-like designer items (voor een prikkie)

amsterdam fashion week designer items prikkie
Foto: Amsterdam Fashion Week | Max Zara Sterck | MARTAN | David Laport

Amsterdam Fashion week is deze week weer van start gegaan. Tijd om ons te vergapen aan de mooiste designer items die deze week op de catwalk voorbijkomen. De nadruk tijdens deze modeweek ligt op jonge ontwerpers die uitblinken op thema’s als duurzaamheid en inclusiviteit. De prachtige en unieke items zelf zijn helaas niet zomaar in de winkel te vinden, en daarom zijn we op speurtocht gegaan. Hier vind je de look-a-likes van de designer items voor een prijs die nog wél in ons budget past. 

David Laport

Designer David Laport gebruikt kunst, duurzaamheid en innovatie als inspiratie in al zijn circulaire en handgemaakte ontwerpen. Deze jonge ontwerper staat bekend om zijn ‘subtiel expressieve’ couture mode, en zijn jurken werden al gedragen door Solange Knowles en Rihanna. Tijdens de Amsterdam Fashion Week zal hij zijn ontwerpen tonen in een pop-up shop, die van 1 tot en met 3 september geopend is aan de Kerkstraat 61.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Laport (@davidlaport)

Voor de liefhebbers van zijn prachtige couture ontwerpen die niet zoveel te besteden hebben, vonden we deze even zo romantische roze top bij de Zara. Perfect voor een zwoel etentje tijdens de warme nazomer.

amsterdam-fashion-week-top

Max Zara Sterck

De voormalig professioneel gymnaste Max Zara Sterck ziet kledingstukken als een natuurlijk verlengstuk van het lichaam, voor beweging en expressie. In haar ontwerpproces observeert ze het lichaam om vormen te ontdekken. Ze luistert intuïtief naar de stof en de verbinding ervan met het lichaam. Max Zara ontwerpt haar kledingstukken met het doel om elke vrouw zich comfortabel in haar eigen lichaam te laten voelen.

Ook zo onder de indruk van de elegante ontwerpen van Max Zara Sterck? Bij de Zara shop je nu een zwarte look-a-like van €49,95. Deze zwarte mouwloze jurk heeft een ronde hals met schoudervulling, en zijopeningen in de taille voor een elegante look die de rondingen van je lichaam benadrukt.

amsterdam-fashion-week-jurk

Tess van Zalinge

Ontwerpster Tess van Zalinge neemt het concept circulaire mode nog een stap verder. Haar ontwerpen tijdens deze Amsterdam Fashion Week zijn gemaakt van zogenaamde deadstock van andere modehuizen: het overgebleven textiel waarmee ze hun eigen couture maakten. De jonge Nederlandse ontwerpster laat zich in al haar ontwerpen inspireren door duurzaamheid en het Nederlands erfgoed. De bijzondere couture stukken bestaan onder andere uit korsetten en een grote verscheidenheid aan stoffen.

Blazers van allerlei stoffen zul je dit najaar veel gaan zien. Ook blazers met de de klassieke tweed-stof is weer helemaal terug van (nooit) weggeweest. Deze grove witte blazer met grote knopen van de Zara is de eye-catcher van dit seizoen.

amsterdam-fashion-week-zara-blazer

MARTAN Official

MARTAN is een circulair modemerk dat afvaltextiel uit de luxe hotelbranche omzet in spectaculaire, kleurrijke en verrassende outfits. In hun ontwerpen onderzoeken ze het snijvlak tussen kunst, duurzaamheid en mode. MARTAN is ‘radicaal duurzaam zonder enig compromis op kwaliteit of design.’ Tijdens de Amsterdam Fashion Week tonen ze draagbare, kleurrijke ontwerpen, waarbij ze voluit experimenteren met vrolijke prints.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARTAN (@martan.official)

Hoewel we natuurlijk het echte ontwerp van MARTAN liever in de kast hebben hangen, is deze look-a-like van de Mango een goede troostprijs. Je koopt dit fijne jurkje namelijk voor maar €30 via de online webshop.

amsterdam-fashion-week-mango