Life & Health

Zo maak jij de lekkerste Aperol Spritz helemaal zelf

aperol spritz zelf maken

Het is tijd voor een heerlijk fris en fruitig zomerdrankje. Wat dacht je van Aperol Spritz zelf maken? Soms heb je even geen zin om op een druk terras in Amsterdam te zitten, maar heb je gewoon behoefte om met je beste vriendinnetjes thuis te zitten. Maar dan wel met een lekker drankje natuurlijk. Met dit artikel maak jij de lekkerste Aperol Spritz helemaal zelf. Easy en ook nog eens lekker.

De Aperol Spritz is onverminderd populair

Het is een populair drankje. Je kan dit het hele jaar door maken maar vooral tijdens de zomermaanden is het drankje uiterst populair. Al zijn er ook mensen die het drankje zien als hun favoriete wintersport drankje. Aperol Spritz is fris, zoet, bruisend en ziet er ook nog eens goed uit.

Met een paar ijsklontjes erbij is het een top drankje. Thuis kan je er een hele eigen draai aangegeven met een lekker sinaasappeltje erin of wellicht een andere fruitsoort die je voorkeur heeft. Wij hebben voor jou uitgezocht hoe je dit populaire drankje zelf thuis maakt.

aperol spritz

Hoe is de Aperol Spritz ontstaan?

De Aperol Spritz komt oorspronkelijk uit het zonnige Italië. Het begon allemaal in 1919. Toen de gebroeders Barbieri het drankje Aperol in de stad Padua (nét ten westen van Venetië) maakten. Het woord komt van apero, wat Frans is voor aperitief. Vervolgens ontstond in de jaren 50 het recept voor de welbekende Aperol Spritz.

Het drankje is het meest gedronken aperitief in heel Italië. Ga je naar Italië? Bestel dan zéker een heerlijke Aperol Spritz. Vandaag delen we een heerlijk recept met jullie. Dit recept is goed voor vol glas (240 ml) of twee kleinere glazen (120 ml). Je kan het natuurlijk altijd verdubbelen.

aperol-spritz-drankje

Ingrediënten

  • Aperol (80 ml)
  • Prosecco (120 ml)
  • Spa rood (40 ml)
  • Ijsblokjes
  • Sinaasappelschijfje

Benodigdheden

  • Jigger/barmaatje
  • Copa/gin-tonic glas
    (of een groot wijnglas)

Binnen 5 minuutjes staat dit heerlijke drank je klaar!

Hoe maak je Aperol Spritz zelf?

Pak je gin-tonic glas, je kan deze eventueel koelen in de vriezer. Vul het glas met ijsblokjes. Schenk vervolgens de Aperol (80 ml/2 delen) over de ijsblokjes heen. Daarna komt de prosecco (120 ml/3 delen).

Als laatste schenk je het bruisend water (40 ml/1 deel). Roer het drankje een keertje en serveer dit heerlijke drankje met een schijfje sinaasappel of be fancy en serveer het drankje met sinaasappel krul. Enjoy!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aperol Spritz (@aperolspritz_nl)