Shopping

Met dit spotgoedkope apparaat maak je thuis heerlijke churros

apparaat-makkelijk-churros-maken
Churros zelf maken (Foto: bol.com)

Oké we moeten eerlijk toegeven dat churros iets meer past bij de koude winterdagen, maar stiekem hebben wij er gewoon altijd trek in. Van deze lekkernij kun je gewoon geen genoeg van krijgen. Eerder hadden we churros in de oven gemaakt. Dat was een groot succes. Toch is het veel gemakkelijker met dit apparaat. Hiermee verras je jouw visite ongetwijfeld.

De lekkerste churros maak je helemaal zelf

Deze heerlijke zoete snack ken je vast wel van jouw vakantie in Spanje. Ook zijn ze mega populair op braderieën of op de kermis in ons eigen land. Vanaf nu hoef je er niet voor in de rij te staan, maar maak je ze gewoon zelf. Met kaneelsuiker of chocolade worden ze nog extra lekker. Zelf churros maken wordt een dus een makkie met deze Princess churros maker. Ze worden hiermee net zo knapperig als op de kermis. Misschien kan Snackspert jouw creatie hierna wel testen.

Per baksessie kun je 4 lekkernijen met dit apparaat maken. Voor het beste resultaat heeft deze topper zelfs een handige roteerfunctie. Alle kanten van deze lekkernij worden hierdoor lekker meegebakken. Wanneer het lampje brand, zijn de churros klaar en kun je er lekker van smullen. Ook heerlijk om jouw zondag visite met dit baksel te verrassen. Je koopt deze Spaanse wafel maker bij Bol.com voor maar 28,95 euro. Dat haal je er wel weer uit als je vaak een zakje buitenshuis koopt.

churros-maken SHOP NU VOOR 28,95

Recept churros beslag

Allereerst moet je natuurlijk het beslag maken wat vervolgens in de wafelijzer gaat. We hebben het deeg al eerder gepubliceerd in het recept voor churros in de oven, maar nu heb jij dit apparaat als gemak in huis dus hoef je geen oven meer voor te verwarmen. Onderstaande ingrediënten heb je nodig voor 16 stuks. Kun je dus een hoop van smikkelen!

   • 150 gram bloem
   • 125 gram boter
   • 1/2 theelepel zout
   • 250 ml water
   • 3 eieren
   • 15 gram suiker.

  Breng in een pannetje de boter, het water, het zout en de 15 gram suiker aan de kook. Voeg vervolgens de bloem toe en bak kort mee. Het moet een geheel worden wat van de bodem loslaat. Haal het pannetje van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Het volgende ei kan er pas bij als het helemaal is opgenomen en het weer een goed beslag is. Doe het beslag in een spuitzak en spuit er rechte strepen van op het bakpapier in het apparaat. Een beetje suiker en kaneel erop is altijd heerlijk. 

  deeg-maken-churros

  Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

  Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!