Life & Health

Ashley Graham showt prachtige foto van buik na bevalling

ashley graham showt buik na bevalling

Wij waren al enorm fan van model Ashley Graham, maar nu staat ze al helemaal bovenaan ons lijstje van favorites. Het model en moeder van 3 kinderen plaatste namelijk een foto op Instagram waarmee ze het taboe op post-partum lichamen op fantastische wijze doorbreekt. Tegenwoordig duiken er op social media steeds vaker beelden op van nieuwe moeders die laten zien dat je lichaam ook na het krijgen van een baby prachtig is. En dat daar behoefte aan is, blijkt wel uit de reacties op Ashley Graham’s post. 

Ashley Graham toont postpartum buik

Vaak zien we op social media vooral vrouwen die weken na de bevalling alweer met een strakke buik in een bikini rondlopen. Maar de waarheid ziet er dikwijls een stuk anders uit. Om het taboe rondom het veranderende vrouwelijke lichaam na de zwangerschap te doorbreken, posten nieuwe moeders zoals Ashley Graham steeds vaker eerlijke foto’s van hun lichaam post-bevalling. Want het is niet alleen normaal dat je lichaam de sporen van een bevalling draagt, het zou juist iets moeten zijn om te koesteren.

Daarom plaatste het model vandaag, iets meer dan een jaar na de bevalling van haar tweeling, een onbewerkte foto van haar buik. Met een lawine aan likes en reacties als gevolg: binnen 12 uur ontving de post van Ashley Graham 600 duizend likes en 4368 opmerkingen van vooral moeders die de foto prijzen. Zo schrijft een volger: ‘Na drie kinderen ziet mijn buik er precies hetzelfde uit. Bedankt dat je me laat zien dat ik ook mooi ben’. Een andere moeder reageert: ‘Waarom moet ik hiervan huilen? Bedankt dat je de waarheid laat zien. Ik schrok van mijn lichaam na baby nummer 3.’

Body positivity op social media

Aanhangers van de body positivity movement willen laten zien dat we trots moeten zijn op ons lichaam in alle soorten, vormen en maten. Ons lichaam is namelijk in staat tot ongelooflijke dingen (halló, bevallen van een kind!) en we zouden het dan ook altijd met veel liefde moeten behandelen. Bekende influencers zoals Vivian Hoorn laten op hun social media zien hoe een lichaam zonder filters eruit ziet, en dat je op je mooist bent als je gelukkig bent met je eigen lijf.

Met deze foto’s hopen influencers zoals Ashley Graham en Vivian Hoorn een tegenbeeld te geven van de typische modellen-lichamen die op de catwalk voorbijkomen. Dit schoonheidsideaal is voor veel mensen niet haalbaar, en kan bovendien zelfs gevaarlijk zijn om na te streven. Door het plaatsen van eerlijke en onbewerkte foto’s maken deze self-love influencers het pad vrij naar echte zelfliefde. And we are here for it!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VH. (@vivianhoorn)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!