Beauty

Authentic Beauty Concept maakt je haar mega vol en zacht

authentic-beauty-concept-haar-vol-zacht

Mooi haar willen we natuurlijk allemaal. Het liefst gaan we door het leven met een volle en gezonde haardos. Soms moeten we moeder natuur daarmee een klein beetje helpen. Wij hebben hiervoor dé oplossing: Authentic Beauty Concept. Dit merk heeft het uiterlijk en de kwaliteit van een high end kappersmerk. (Bijna) alle producten zijn vegan en ruiken ook nog eens heerlijk! En misschien wel het belangrijkste: na één wasbeurt ziet je haar er weer fris en stralend uit. Dan heb je onze tip om vet haar te voorkomen eigenlijk niet meer nodig.

Authentic Beauty Concept

Wist je dat er niet er niet perse één goed antwoord is op de vraag hoe vaak je jouw haar moet wassen? Dit is namelijk helemaal gebaseerd op je haartype. Als je haar droog en beschadigd is, kun je dit het beste om de drie of vier dagen wassen. Ben je gezegend met dik haar? Dan is één keer per week wassen al meer dan genoeg. Toch zouden wij ons haar het liefst elke dag wel willen wassen met de producten van Authentic Beauty Concept. Wij mochten de Hydrate Conditioner en Amplify Cleanser proberen.

Pure formulas, mindful experience, authentic hair & no-filter attitude zijn de vier pijlers die het nieuwe haar merk Authentic Beauty Concept sinds 2019 eigen maken. Het merk is geïnspireerd door kappers, ambachtslieden en mensen die dezelfde ideeën en waarden delen. In hun collectie vind je niet alleen shampoos en conditioners maar ook een hele reeks aan verzorgings-en stylingsproducten. Je voelt je net een kind in de snoepwinkel als je door alle producten op de site van Authentic Beauty Concept scrolt.

Authentic-beauty-concept-collectie

Zonder siliconen, parabenen en sulfaten

Het fijne aan dit merk is dat de producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zonder siliconen, parabenen en sulfaten. In plaats daar van gebruiken ze veganistische ingrediënten die puur en zorgvuldig geselecteerd zijn. Het viel ons meteen op dat dat de verpakking heel minimalistisch is maar toch een mega luxe uitstraling heeft. De flesjes staan als pareltjes te shinen in je badkamer.

Leuk om te weten is dat flessen en potten volledig recyclebaar en herbruikbaar zijn. Het doel van het merk is om de verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken, zonder afbreuk te doen aan hun hoogwaardige uitstraling. En dat is wat ons betreft aardig gelukt. De producten zien er namelijk nog steeds prachtig uit. Daarnaast zijn ze ook mega duurzaam doordat ze bij geselecteerde kapsalons over de hele wereld Refill Bars hebben geplaats. Neem je oude flesje mee en hij wordt keurig voor je nagevuld.

Authentic-Beauty-Concept-refill-bar

Amplify Cleanser en Hydrate Conditioner van Authentic Beauty

We begonnen ons verwenmomentje met de Amplify Cleanser, maar je kan natuurlijk ook beginnen met de conditioner. De reverse hair wasing lifehack is niet voor niets de nieuwste trend op het gebied van haar. Afijn, even terug naar de Cleanser.  Deze heerlijke shampoo met een gel-achtige structuur ruikt naar groene thee en limoen, maar wij herkende er meer het laatste in. Een frisse geur die je haar meer body en volume geeft. Groene thee is bekend om zijn krachtige antioxidanten en maakt je haar zacht maar geeft het gelijk ook een voller gevoel.

Daarna gingen we over naar de Hydrate Conditioner. Stiekem vonden we deze geur iets fijner. Het is de combinatie van bloemenboeket, gemaakt van witte bloemen, mango en basilicum samen met een mix van vanille tonen. Jammer dat dit niet door het scherm kan ruiken! De conditioner hydrateert normaal tot droog haar en herstelt de elasticiteit. Hij was zelfs de winnaar van de Dutch Beauty Award van 2020. Dat begrijpen we maar al te goed want ons haar was na gebruik mega zacht en zag er weer fris en fruity uit.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

authentic-beauty-concept-amplify-cleanser-hydrate-conditioner