auto-krabben-tips-voorkom-bevroren-ruit
Living

Geen zin om je auto te krabben? 5 tips om een bevroren ruit te voorkomen

Het is koud buiten, heel erg koud! Helaas horen daar ook wat ongemakjes bij. Zo kan je niet zomaar wegscheuren met je auto, maar moet je eerst nog met je slaapkop die ijslaag van de ruiten krabben. Wij hebben voor jou een aantal trucjes waarbij dat gelukkig helemaal niet meer nodig is. 

Autoruiten krabben hoeft niet meer met deze tips

Als automobilist ben je verplicht om je autoruiten ijsvrij te houden om altijd zicht te hebben. Doe je dit niet? Dan kan je hiervoor een flinke boete ontvangen. Naast dat het niet veilig is, willen we natuurlijk ook niet meer onnodig geld kwijt zijn in deze dure periode.

Het blijft voorlopig nog wel even koud dus de kans is groot dat je ’s ochtends een onaangenaam pleziertje staat te wachten bij je auto. Toch kan je een bevroren ruit  gemakkelijk voorkomen met onderstaande tips. Ander groot voordeel is ook dat je langer in bed kan blijven liggen.

autoruiten-krabben-winter-koud

1. Alcohol is niet alleen om te drinken

Voortaan doet alcohol jou niet alleen een pleziertje, maar gaat je auto er ook heel goed op. Mix twee delen pure alcohol met één deel water en het het mengseltje in een sprayfles. Daarna spuit je het brouwseltje over de ruit en de ijslaag is razendsnel verdwenen.

2. Stuk karton tussen je ruiten

Het simpelste trucje is toch wel om je ruiten ijsvrij te houden door een stuk karton of scherm voor je voor-en achterruit te steken. Dit moet je overigens wel onder je ruitenwisser doen, zodat die niet gaan vastvriezen.
auto-bevroren-ruiten-krabben

3.Shampoo en schoonmaakmiddel

Schoonmaakmiddel en shampoo hebben we gelukkig altijd wel in hus. Niet alleen de buitenakant van je vooruit kan het totale zicht compleet beperken, ook de binnenkant van de ram kunnen beslaan en zelfs bevriezen. Om dit tegen te gaan kun je de ruit inwrijven met een beetje shampoo of schoonmaakmiddel.

4. Airconditioning gebruiken

Het is misschien niet de goedkoopste tip, maar hij werkt wel. Zet de airconditioning op de hoogste stand ‘recirculatie’ en richt hem recht op de voorruit. Zo zijn je ruiten weer ijsvrij.

koud-auto-krabben-winter

5. Vooral niet doen

Wat je vooral niet meer doen is warm water of je bevroren ruiten heen gooien. Deze kunnen namelijk gaan barsten en dat is het laatste wat je wil. Heb jij nog andere handige trucjes? Laat het ons vooral weten!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!