Food & Drinks

Avondvierdaagse trend: sabbelen op zakdoek met sinaasappel-pepermunt

avondvierdaagse-trend-zakdoek-sinaasappel-pepermunt

De maanden mei en juni staan in het teken van de gezellige avondvierdaagse. Ontzettend veel kinderen komen dan 4 dagen in beweging met alle papa’s, mama’s, vriendjes en vriendinnetjes. Naast goede wandelschoenen is het natuurlijk ook belangrijk dat je genoeg eet en drinkt om te kunnen knallen. Een nostalgische herinnering is het sabbelen op een zakdoek met een halve sinaasappel en daarop pepermuntjes. Maar waarom wordt dit nog steeds gedaan? 

Avondvierdaagse snack trend

Was de avondvierdaagse als kind heilig voor jou? Dan ken je deze snack vast wel. Op heel veel plekken is het nog altijd onmisbaar en kan het als ware traditie worden bestempeld. Met een halve sinaasappel, een stoffen uitwasbare zakdoek in je hand en wat pepermuntjes erop, kon je de wereld aan. Door RTL nieuws kwamen we er zelfs achter dat de rolletjes pepermunt in een supermarkt in Dongen waren uitverkocht. Niet alleen in Brabant is het een trend maar ook in andere steden.

Sommige wandelaars gebruiken dan wel ween citroen in plaats van een sinaasappel. Waarschijnlijk zal de tandarts niet heel blij met deze combinatie zijn, maar ach lekker verfrissend is het natuurlijk wel. Achja, we blijven dan wel weer goed bezig door lekker sportief bezig te zijn met de kinderen.

avondvierdaagse-trend-snack-sinaasappel-pepermunt

Waarom sinaasappel met pepermuntjes?

Volgens het Voedingscentrum zit er zit er zo’n 13 gram suiker in een sinaasappel en in een pepermuntje 2 gram. Een halve sinaasappel met drie pepermuntjes bevat dus ongeveer 12 gram suiker. Dit kan je nog best een kleine boost geven. Zo zegt ook Sportdiëtist Janneke Pietserson tegen RTL Nieuws. “Die hoeveelheid zou tijdens het hardlopen bijvoorbeeld zo’n dertien minuten lang extra energie geven. Tijdens het wandelen nog langer, want dan verbruik je minder.”

Sommige ouders vonden het vroeger heerlijk, maar zouden er nu niet meer aan moeten denken. Wil je jouw pleziertje ergens anders uithalen? Wij hebben 5 slimme manieren om te genieten van wandelingen op een rijtje gezet. En zie je het nou echt niet zitten om mee te lopen? Dan kan je altijd nog de opa’s en oma’s inschakelen. Kan jij ondertussen een heet bad nemen. Daarmee verband je namelijk net zoveel calorieën mee als 30 minuten wandelen.

@newborn.fit.mama Dit is dus echt een traditie hier!! Hebben jullie dit ook? Of toch andere dingen voor de kindjes? 👇🏻 #DIY #diysnack #mamasoptiktok #fy #tweeling #fyp #snackviral #momsoftiktok #momlife ♬ Funny – Gold-Tiger

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!