baby-ikea-naam-nieuwste-trend
Life & Health

Baby vernoemen naar IKEA tafel of kast is de nieuwste trend

Een babynaam uitkiezen is nogal een flinke klus als je zwanger bent. De hormonen gieren door je lijf en dan moet je er ook nog eens tevreden uitkomen met je partner. Vorig jaar hadden we je al bekend gemaakt met de 10 populairste babynamen. Toch komt daar nu een andere lijstje bij. Het schijnt namelijk mega populair te zijn om je baby de naam te geven van een IKEA meubel. Je weet wel, die aparte Scandinavische benoemingen.

IKEA als inspiratie gebruiken voor baby naam

Wij zijn gek op de beroemde Zweedse gehaktballetjes van de Ikea. Toch zouden we ons mini-me niet zo snel Köttbullar noemen. Misschien is de naam van een gerecht nog een stapje verder, maar wij vinden een baby vernoemen naar het Scandinavische meubilair ook behoorlijk mal. Ach ja, het is weer een wat anders dan de Zwitsal baby namen app

Via het platform Amayzine kwamen er erachter dat Ikea namen tegenwoordig behoorlijk hip zijn voor kids. Bij de meubelzaak geven ze al meer dan 70 jaar namen aan hun producten. Ze helpen zelfs aanstaande ouders een handje door op hun site een catalogus met achthonderd namen te delen. Alle namen zijn gekoppeld aan een foto van het meubilair waar ze naar zijn vernoemd. Om het nog gekker te maken: er is ook een promotiefilmpje gemaakt om het aan te prijzen. Deze zie je hieronder.

IKEA naam is veel geld waard

Als je aan de Zweedse meubelgigant denkt dan heb je er geen beeld bij van mega dure meubels. Toch ga je daar flink de mist in want sommige Ikea items zijn een fortuin waard.  Wacht even voordat je meteen je Billy kasten op Marktplaats zet: de meubels die veel geld opleveren komen voornamelijk uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. Deze retro designs werden dikwijls uitgebracht als een limited edition collectie, dus de oplage van de objecten was beperkt. Dit maakt ze natuurlijk alleen nog maar meer waard.

Een Billy als naam voor je kast en je kroost kan dus nog best een goed idee zijn. Wist je dat er zelfs een logica aan de Ikea namen zit? Per categorie krijgen de items speciale namen. Boekenkasten krijgen namen van jongens of van beroepen en een dekbed wordt altijd vernoemd naar een plant of bloem. Welke namen er vaak worden gekozen als babynaam? Denk bijvoorbeeld aan Malm, Ivar, Stig, Tarva, Sommar, Figge, Sally en Olav.

babynaam-ivar-ikea

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!