Food & Drinks

Bananen pellen en eten doe je al je hele leven verkeerd

banaan-pellen-eten-verkeerd
Afbeelding: Unsplash Afbeelding: Unsplash

Hoewel je een banaan beter niet ’s ochtends kunt eten, is dit gele fruit een lekker zoet en gezond tussendoortje dat boordevol voedingsstoffen zit. Bovendien is het een handige snack om onderweg mee te nemen. Maar wist je dat je waarschijnlijk al je hele leven lang een banaan verkeerd openmaakt?

Bananen als wondermiddel voor huis, tuin en lichaam

Een banaan is met recht een wondermiddel voor je huis, tuin en lichaam te noemen. Niet alleen zit het gele fruit bomvol gezonde voedingsstoffen, het is ook nog eens een handig schoonmaakmiddel om bijvoorbeeld je zilver te poetsen. Ook verwijder je eenvoudig krasjes op roestvrijstaal of je telefoon door er met een bananenschil overheen te wrijven.

Heb je een aantal rijpe bananen over? Gooi ze dan niet weg. (Over)rijpe bananen zijn namelijk goed te gebruiken in lekkere recepten voor bijvoorbeeld bananenmuffins of bananenpannenkoeken. Zo ga je voedselverspilling tegen en heb je meteen een heerlijk ontbijtje om de dag goed mee te beginnen.

banaan-verkeerd

Banaan op de juiste manier pellen

Ben je een echte bananenliefhebber, dan zul je vast verbaasd reageren op het idee dat je bananen al je hele leven verkeerd pelt. De meeste mensen pellen hun bananen namelijk van boven naar beneden: ze trekken het zwarte topje eraf en pellen dan de schil langzaam van het vruchtvlees af. Sommige mensen verwijderen ook de draadjes uit de schil, maar wist je dat deze eigenlijk ontzettend gezond zijn om te eten?

Hoe pel je dan wél een banaan op de juiste manier? Volgens bananenleverancier Chiquita moet je niet aan de bovenkant, maar juist aan de onderkant beginnen met pellen. Door in het onderste bruine gedeelte te knijpen, split je de schil al vanzelf in tweeën en pel je hem vervolgens makkelijk af. Super simpel, en bovendien heb je nooit meer last van een zacht of afgebroken steeltje aan de bovenkant.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

banaan-pellen-verkeerd