Media & Entertainment

Barbie met Downsyndroom is een mijlpaal voor de speelgoedwereld

barbie-downsyndroom-speelgoed

Wat is het toch fijn dat we steeds meer diversiteit overal zien. Zo schreven we al eerder over Sofía Jirau: het eerste Victoria’s Secret-model met Down en de verfilming van de kleine zeemeermin aarbij de hoofdrolspeelster zwart is. De boodschap ‘iedereen mag er wezen’ wordt steeds meer geuit. En dat is alleen maar goed! Ook Speelgoedfabrikant Mattel heeft deze boodschap begrepen. Zij hebben de eerste Barbie met het syndroom van Down op de markt gebracht.

Barbie met Syndroom van Down

Misschien zie je het niet meteen als je naar de nieuwste pop kijkt, maar de nieuwste variant heeft het syndroom van Down. De speelgoedfabrikant wil zo stigmatisering tegengaan en een herkenbare omgeving weerspiegelen.

Via RTL Nieuws kwamen we erachter dat de Barbie in nauwe samenwerking is gemaakt met de Amerikaans patiëntenorganisatie voor mensen en hun naasten met het syndroom van Dow. Daarnaast hebben ook medici de nieuw speelgoedpop beoordeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barbie (@barbie)

Kenmerken van de nieuwe Barbie pop

Zo op het eerste gezicht zal je misschien niet zien dat deze Barbie andere kenmerken heeft te opzichte van de andere poppen. Deze pop is iets korter en heeft een langer bovenlijf. Het gezicht is ronder, met kleinere oren en een plattere neusburg. Ook staan de amandelvormige ogen een klein beetje schuin. Volgens Mattel is de nieuwe pop een goede weergave van vrouwen met het Down Syndroom. De roze ketting van deze prachtige dull bestaat uit drie pijlen die vaak wordt gebruikt om het syndroom van Down aan te duiden.

Deze nieuwe inclusieve lijn bevat ook poppen in een rolstoel, met gehoorapparaat, een huidaandoening en er zit zelfs een Ken bij met beenprothese. De nieuwe Barbie ligt vanaf dinsdag in de winkel. Wel is hij al te bestellen bij Bol.com voor 14.99 euro.  Dan heb je hem vrijdag al in huis. Kan je hem mooi meenemen naar de Barbie film die deze zomer in de bioscoop draait.

barbie-down-syndroom SHOP NU VOOR 14,99

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barbie (@barbie)