Food & Drinks

Koffie als een Barista: 6 heerlijke koffierecepten voor thuis

barista-koffie.jpg
Foto: Unsplash

Eigenlijk betekent het woord barista barkeeper in het Italiaans. Maar een barkeeper maakt natuurlijk allerlei drankjes en bij ons betekent het puur dat je lekkere koffie kunt maken met soms ook mooie latte art. En dat kunnen de Italianen natuurlijk ook heel goed. Ben jij ook zo gek op koffie en speciale koffies? Dan geven wij je een aantal makkelijke recepten zodat je thuis ook de barista kunt zijn. Dan wel zonder die latte art, dat is weer een heel ander kunstje.

Twee keer koude koffie

Het is in de zomer natuurlijk het moment om koude koffie te drinken. De Dalgona is daar een goede voor. Een karamel koffie die onder influencers populair is, maar heel makkelijk te maken. Je hebt 2 eetlepels instantkoffie nodig die je met 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels water in een kom doet. Mix dit met een handmixer of een garde tot het goed luchtig is. Doe koude melk in een glas tot deze voor 2/3 is gevuld en schenk de mix erbij. En klaar is je Dalgona!

Een frappé ken je vast al als je in Griekenland bent geweest. Daar zie je het overal op de kaart langs komen en is een heerlijke koffie als het warm is. Ook hiervoor heb je instantkoffie nodig. Doe 2 theelepels instantkoffie in een shaker of hoge kom. Doe hier 1 of 2 theelepels suiker bij, 3 ijsklontjes, 150 ml ijskoud water en een scheutje melk of amandelmelk naar smaak bij. En shaken of mixen maar.

dalgona-barista-koffie

Twee keer koffie met drank

De espresso martini is al tijden een hit. Daar heb je wel een shaker bij nodig. Doe 30 ml koffielikeur (Kahlua), 30 ml wodka, 30 ml espresso met 3 of 4 ijsklontjes in de shaker. Doe er eventueel 5 ml suikersiroop of 1 theelepel suiker bij. Shaken en uitschenken zonder de ijsblokjes. En wat dacht je van de ouderwetse Irish coffee? Doe hiervoor 80 ml koffie met 25 ml whiskey en een eetlepel suiker in een glas. Schenk er 25 ml slagroom op en zo mix je je afterdinner koffie.

aespresso-martini-barista-jpg

Een heerlijk taliaans koffiedessert

Een affogato is wel de allermakkelijkste koffie voor een barista. Het is ook 1 van de lekkerste desserts na een Italiaans etentje. Je doet een bol vanille-ijs in een glas en schenkt er een espresso over en klaar! Eventueel nog een scheutje amaretto erbij en je avond kan niet meer stuk. Je kunt ijs ook met jus d’orange mengen maar dan heeft het natuurlijk niets meer te maken met koffie, al is het ook heel lekker.

affogato-barista=koffie

En dan nog een verfrissende koffie

De espresso tonic ken je misschien nog niet. Deze is een stuk lichter dan al die koffies met melk. Je hebt daarvoor een koude espresso nodig (30 ml) en tonic. Schenk de tonic voor 3/4 in een glas met 4/5 ijsblokjes. Schenk de koude koffie erover. Doe dit heel rustig zodat de koffie tussen de ijsblokjes blijft hangen. Dit ziet er heel mooi uit. Een echte barista koffie dus.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!