sushi-bazooka-zelf-maken
Food & Drinks

Met deze handige bazooka maak je zelf sushi in een handomdraai

Sushi; daar kunnen we simpelweg niet genoeg van krijgen. Heerlijk schransen tot je bijna ontploft in een all you can eat restaurant; dat hebben we allemaal weleens gedaan. Toch is het niet de aller goedkoopste hobby die je kan hebben. Voor één klein stukje rijst met vis betaal je vaak al zo’n 3 euro. Daar kun je omgerekend drie euroknallers van de Mc Donalds voor halen. Maar we geven eerlijk toe: die zijn lang niet zo lekker. De oplossing voor dit luxe probleem? Gewoon sushi zelf maken

Sushi zelf thuis maken

Met deze mega handige sushi kit maak je heel gemakkelijk en snel de lekkerste sushi gewoon thuis. Haal wat verse vis bij een visboer en leef je helemaal uit. Per persoon heb je ongeveer 150 gram rijst nodig. Ben je met 4 personen? Dan kan je ongeveer 200 gram tonijn en 200 gram zalm aanhouden. Voor de rest is het nog lekker om bijvoorbeeld 100 gram surimi sticks erbij te halen en een avocado en komkommer.

Heb je weleens zelf sushi gemaakt? Dan weet je vast wel dat het een heel precies werkje is. Je moet de juiste hoeveelheid rijst per rol gebruiken en opletten dat het niet te plakkerig of juist te droog wordt. Met de Bazooka is sushi maken zo gepiept en maak je de beste verse rollen. Zelfs voor beginners is het easy peasy.ushi-maken-makkelijk-thuis

Hoe gebruik je de bazooka?

Deze gadget is heel eenvoudig om te gebruiken. Je vet de binnenkant van de sushi maker in en plaatst de rijst erin. Dan druk je licht met de staaf een gleuf in het midden van de rijst en voeg je de ingrediënten toe. Vervolgens sluit je de bazooka met de dop en maak je een paar draaibewegingen.

Nu is je rol helemaal ready om deze in een noriblad te rollen. Pak een scherp mes (maar kijk wel uit) en snijd je de rol in mooie perfecte plakjes. Je kunt het mes ook even in een glas water dopen om het snijden gemakkelijker te maken. Deze bazooka is slechts 14.49 euro. Dat haal je er zeker uit als je de thuisbezorgd en all you can eat menu’s laat staan.

sushi-bazooka-thuis-maken

SHOP NU VOOR 14,49

Voor de echte diehards: Sushi Bazooka – XXL Set

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je een stapje verder gaan? Dan is deze onderstaande mega set misschien wel een betere keuze voor jou. De set bevat naast de bazooka ook onder andere uit chopsticks, een avocado snijder, een bamboe matje en een e-book vol met sushi recepten.

Een mooie bijkomstigheid: Alle onderdelen zijn gemaakt van BPA-vrij plastic en premium bamboe. Stuur je ons een foto van jouw creatie? Eet smakelijk alvast!

sushi-maker-bazooka-thuis-maken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

SHOP NU VOOR 26,95