Living

Funda vondst: begin je eigen B&B Vol Liefde op deze magische boerderij in Twente

b&b vol liefde funda boerderij
Foto: Funda

Zat jij tijdens het kijken van B&B Vol Liefde ook dikwijls weg te dromen bij het idee van een eigen B&B? Als eigenaar van een bed and breakfast geniet je niet alleen elke dag elke dag van de prachtige natuur, je hebt ook nog eens veel gezelligheid om je heen. En voor zo’n B&B avontuur hoef je echt niet helemaal je eigen berg in Zuid-Europa te hebben. Het kan namelijk gewoon in Nederland. Op Funda zagen we deze prachtige Twentse boerderij met minicamping voorbijkomen. 

Twentse boerderij in modern jasje

We zien regelmatig geweldige Funda huizen voorbij komen, en dromen dan ook maar al te graag weg bij alle mogelijkheden die de bijzondere woningen bieden. Onze laatste liefde is deze bijzondere (en gigantische) boerderij in Twente. Naast de verbouwde boerderij met een woonoppervlakte van 337m2 biedt dit bijzondere en ‘magische’ plekje namelijk een perceel land van maar liefst 25.000m², inclusief een eigen minicamping en een ruime blokhut.

Het bijzondere stuk land is door de vorige eigenaren omgetoverd tot een heerlijk paradijs in de natuur. Funda beschrijft de verbouwde boerderij als ‘modern comfort in een charmante boerenjas’. De eigenaren hebben er alles aan gedaan om de boerderij zo luxe en comfortabel mogelijk te maken, zonder dat je een cent hoeft te betalen aan de energierekening. Het pand is namelijk geheel zelfvoorzienend.

bb-vol-liefde-funda-interieur

bb-vol-liefde-funda-zonnepanelen

Zelfvoorzienend en eigen vruchten bos

Die zelfvoorziening bestaat onder andere uit een warmtepompboiler en 32 zonnepanelen die zo’n 10.000 kwh per jaar leveren. Hoewel je een voorschot op je gas en elektra betaalt van 77 euro, krijg je dit uiteindelijk terug. Daarnaast bevat het ruime perceel ook een moestuin, een prachtige bloementuin met alle kleuren van de regenboog en een heus voedselbos. Mocht je net als Walter een spirituele B&B Vol Liefde willen opzetten, dat is dit er een geweldige omgeving voor.

Dot voedselbos zorgt ervoor dat je ook zelfvoorzienend kan zijn als het aankomt op je eigen eten. Het bos bevat een variëteit aan noten- en vruchtenbomen, maar ook diverse vruchtenstruiken. Zo heb je het gehele oogstseizoen lang een rijke schat aan heerlijk zelf verbouwd voedsel tot je beschikking. Een beetje groene vingers zijn dus wel gewenst voor dit magische paradijsje.

bb-vol-liefde-funda-moestuin

Begin je eigen B&B Vol Liefde met minicamping

Het zal je na het lezen van dit alles niet verbazen dat de boerderij erg populair is bij bezoekers. En niet alleen de boerderij zelf, maar ook de omgeving (met onder andere Diepenheim vlakbij) is een gewilde plek voor toeristen en fietsers. Het landgoed biedt dan ook veel mogelijkheid voor het aanbieden van diverse soorten gastenverblijven. Zo beschikt het landgoed al over een minicamping met maar liefst 25  staplekken en een douche en wc huisje.

Ook bevat het landgoed een blokhut die omgetoverd kan worden tot een comfortabel gastenverblijf. Zo heb je voor de vraagprijs van € 845.000 niet alleen zelf een prachtige woonplek, maar je kunt meteen een carrièreswitch maken tot eigenaar van een heerlijke B&B Vol Liefde. Laat dat bod maar komen!

bb-vol-liefde-funda-camping

bb-vol-liefde-funda-blokhut

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!