Media & Entertainment

Voor dit kleine bedrag overnacht je bij Martijn uit B&B Vol Liefde (en deze snacks eet je er)

b&b vol liefde-overnachting-kosten-martijn
Foto: website 'Say Cheese'

Nu het einde van de zomer nadert, is ook het populaire programma B&B Vol Liefde helaas bijna voorbij. Aangezien wij nog lang geen afscheid willen nemen van de bijzondere deelnemers van dit jaar, zouden we maar al te graag een nachtje bij ze logeren. Zo onderzochten we al eerder hoeveel het kost om mee te doen aan de tantra retraites van Walter. Deze week brengen we een bezoek aan de inmiddels iconische B&B van Martijn in Thailand.

B&B ‘Say Cheese’ van Martijn in Thailand

De echt Hollandse Martijn uit Thailand is met zijn bijzondere B&B in Thailand inmiddels een begrip geworden. Met zijn typisch Nederlandse accent, liefde voor frikandellen en nogal ‘zweterige’ voorkomen zorgde hij voor veel vermakelijke afleveringen. Hoewel Martijn (nog) niet zijn ware liefde in het programma heeft gevonden, lijkt hij zijn B&B ‘Say Cheese’ het goed naar zijn zin te hebben.

De 47-jarige Nederlander kwam al jarenlang naar Thailand om op vakantie te gaan. Toen hij 3 jaar geleden de kans kreeg om een guesthouse in de badplaats Hua Hin over te nemen, hoefde hij dan ook niet lang te twijfelen. Martijn besloot het guesthouse een Hollands tintje te geven: in zijn restaurant kun je kiezen uit maar liefst 126 Nederlandse en Thaise gerechten, de serveersters dragen shirts die lijken op Feyenoord tenues en het terras is versierd met oranje vlaggetjes.

bb-vol-liefde-restaurant

bb-vol-liefde-martijn-personeel

Hoeveel kost een overnachting bij ‘Say Cheese’?

Ben je net als Martijn dol op Thailand, en breng je graag een bezoekje aan het Aziatische land? Dan kun je al voor een prikkie een nachtje doorbrengen bij de Thaise B&B van Martijn. Een tweepersoonskamer kost je in augustus namelijk maar 14 euro per nacht. De kamer heeft twee losse bedden en een ventilator. Ga je voor iets meer luxe? Voor 23 euro krijg je een deluxe kamer met airconditioner en een flatscreen tv. Dat is met die Thaise temperaturen mooi meegenomen.

Maar voor die prijs heb je niet een erg luxe onderkomen. Al tijdens de uitzendingen van B&B Vol Liefde waren de kijkers kritisch op het ‘simpele’ interieur van het guesthouse: ‘een gevangenis is gezelliger’ zegt een kijker op Twitter. Ook op de website van Booking.com krijgt ‘Say Cheese’ niet meer dan 6,4 uit de 10. Toch kun je voor die prijs niet veel meer verwachten. De reviews over de gastheer zijn daarentegen wel altijd goed: Martijn wordt beschreven als ‘altijd aardig en behulpzaam’

bb-vol-liefde-martijn

bb-vol-liefde-kamer-martijn

B&B vol liefde én Hollandse snacks

Ben je net als wij nieuwsgierig naar de snacks die ‘Say Cheese’ allemaal aanbiedt? Een snelle blik op het online menu van het restaurant maakte ons meteen hongerig. De menukaart bestaat namelijk uit maar liefst 126 items, waaronder bitterballen, een patatje stoofvlees, een kaassoufle en zelfs een haring met uitjes. Je betaalt voor zo’n Hollandse lekkernij zo’n 100 baht, wat omgerekend uitkomt op 2,61 euro. Wij zijn vooral benieuwd of de frikandel in Thailand net zo lekker smaakt als thuis.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!