Beauty

Beauty hack: zo houd jij je wimpers omhoog zonder een toefje mascara

beauty-hack-wimpers-mascara
Foto: Freepik

Mascara kan je hele make-up look afmaken. Het geeft net die extra touch waardoor je er helemaal fris uitziet. Soms, halverwege de dag, zit het niet meer zo mooi als toen je het erop deed. Het loopt uit, zwarte vlekken zitten op het ooglid, de wimpers zakken naar beneden. Maar geen mascara op doen is soms ook geen optie. Hoe geef je hetzelfde effect aan je wimpers zonder mascara? Wij leggen uit hoe je dit op verschillende manieren kan doen.

Warme wimperkruller met prachtig resultaat

Door je wimpers te krullen krijg je natuurlijk al een mooi krul effect. Maar alleen je wimpers krullen is niet genoeg. Zo krijg je een nog indrukwekkender effect als je je wimperkruller van tevoren even warm maakt. Zo kun je hem enkele seconden in warm water houden of er tien tot twintig seconden op blazen met een haardroger. Voor een prachtig resultaat.

beauty-hack-wimpers-omhoog-zonder-mascara-

Vaseline voor een natuurlijke krul

Vaseline werkt sowieso echt waanzinnig, maar hierbij al helemaal. Zorg ervoor dat je eerst weer je wimpers krult en smeer daarna met een schoon borsteltje wat vaseline op de wimpers. Breng dit op dezelfde manier aan als je normaal gesproken zou doen met mascara. Het zorgt ervoor dat de wimpers de hele dag gekruld blijven en je kan het gedurende de dag blijven aanbrengen.

Wimperolie/serum voor haargroei

Dit is een methode die al lang wordt gebruikt. Je kunt hier alle soorten oliën voor gebruiken, het is alleen belangrijk dat je natuurlijke vegetarische oliën gebruikt van goede kwaliteit. Deze oliën kan je aanbrengen met een wattenstaafje of borsteltje. Het maakt de wimpers voller en het helpt met de haargroei. Breng dit ’s avonds aan voordat je naar bed gaat.

-beauty-hack-wimpers-omhoog-zonder-mascara-

Voeding voor volle wimpers

Het schijnt dat door voeding je wimpers sneller gaan groeien. Zo zijn vitamine B en E goed voor de haargroei op het hoofd en dus ook voor de wimpers. Denk bij vitamine B en E aan avocado’s, noten, eigeel, zaden en vis. Als toevoeging kan je nog voedingssupplementen nemen, zoals bijvoorbeeld biergist. Dit zorgt voor groei bij de wimpers, nagels en het haar.