Life & Health

Bed delen na de eerste date: verstandig of niet?

bed-delen-eerste-date

Je bent al een tijdje single en bent op een date met een woest aantrekkelijke man. De vonken vliegen er van af, dus je zou het absoluut niet erg vinden om een nachtje bij de beste man door te brengen. Maar is het verstandig om al op de eerste date te blijven slapen? De meningen over dit eeuwige vraagstuk lopen erg uiteen. Cosmopolitan besloot de vraag voor eens en altijd te beslissen door er een heus onderzoek aan te wijden, met een verrassend resultaat. 

De regels van het daten

Hard to get spelen, niet te veel berichtjes sturen, niet meteen je hele levensverhaal op tafel gooien: er bestaan veel meningen en regels als het om daten gaat. Zowel mannen als vrouwen houden er onderling hun eigen regels op na. Zo denken vrouwen bijvoorbeeld dat mannen hun interesse verliezen als de vrouw meteen met ze naar bed gaat.

De Amerikaanse Cosmopolitan besloot deze regel over ‘geen seks op de eerste date’ eens onder de loep te nemen. Uit  een enquête onder 1000 mannen en vrouwen bleek dat 83% van de ondervraagde vrouwen dachten dat mannen afknappen op seks na de eerste date. Maar wat blijkt: volgens 67% van de mannen is dit helemaal niet het geval. Hun motto is: ‘als een vrouw leuk is, is ze leuk. Waarom zou je dit moeilijker maken dan het is?’.

bed-delen-eerste-date

Het bed delen op de eerste date

Het resultaat van het Cosmopolitan onderzoek was duidelijk: het maakt geen bal uit of je na je eerste afspraakje samen het bed induikt. Vinden jullie elkaar echt leuk, dan verandert een avondje rollebollen daar helemaal niks aan. Sterker nog: als het goed is maakt het jullie alleen maar verliefder. De vraag of het bed delen na een eerste date verstandig is doet er dus veel minder toe dan je zou denken.

Als het allemaal goed voelt en de aantrekkingskracht bij jullie beiden hoog is, dan hoef je je voortaan niet meer druk te maken om de ‘dating regels’. Het belangrijkste is dat jullie een leuke tijd met elkaar hebben. Ben je nog op zoek  naar inspiratie voor een fantastische eerste date? Bekijk dan onze 7 tips voor een romantische winter date

bed-delen-eerste-date