Life & Health

Supersnel je beddengoed verschonen met deze 6 simpele stappen

beddengoed-snel-verschonen
Zo verschoon je snel en makkelijk je beddengoed (afbeelding: Unsplash)

Je bed verschonen: het is een irritant en zwaar klusje dat we het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Maar we zweten wat af tijdens deze hete nachten, dus je lakens vaker wassen is geen overbodige luxe. Op deze slimme manier heb je super snel en makkelijk weer lekker fris beddengoed. Welterusten! 

Je beddengoed wassen

Wist je dat de meeste mensen hun bed eens in de twee weken verschonen? Zeker in de zomer is het van belang om je beddengoed niet langer dan twee weken te laten liggen. Door het zweet en dode huidcellen hoopt het vuil zich in je lakens op. Zeker in deze hoge temperaturen wordt je bed al snel een broedplaats van bacteriën.

Verschonen is dus een must als je lekker en hygiënisch wilt slapen. Je wast je beddengoed het beste op 60 graden. Stop de wasmachine niet te vol, zodat de lakens niet in een prop raken en daardoor minder schoon worden. Om huidirritatie tegen te gaan gebruik je bij voorkeur een mild afwasmiddel met weinig kunstmatige toevoegingen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf wasmiddel te maken.

beddengoed-schoon

Je bed snel en makkelijk verschonen

Is je beddengoed weer fris en droog, dan komt het minst leuke deel: het verschonen. Dat gehannes met het zware dekbed kan een vervelende klus zijn. Toch bestaan er manieren die het verschonen een stuk makkelijker maken. Volg het stappenplan hieronder om je bed binnen no-time op te maken:

  1. Keer je dekbedovertrek binnenstebuiten
  2.  Steek je handen in het dekbedovertrek en pak de punten vast
  3.  Pak dan de hoeken van het dekbed vast
  4.  Zorg dat je het dekbed en de overtrek stevig vast hebt, en schud dan de overtrek over het dekbed heen
  5.  Is het dekbed te groot? Ga dan op je bed staan om het dekbed meer ruimte te geven.
  6. Je kunt de hoeken ook vastzetten met een knijper. Hierdoor hoef je je armen niet meer te gebruiken en kun je de overtrek aan weerszijden over het dekbed trekken.

Nu is je dekbed klaar om op te maken. Strijk de eventuele kreukels er met je handen uit of gebruik een handige anti-kreuk spray. Zorg er wel voor dat de deken niet te nat wordt. Heb je ook vaak moeite met het hoeslaken? Koop dan een hoeslaken met elastische hoeken. Deze zorgen voor meer flexibiliteit bij het opmaken.
beddengoed-verschonen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!