Style

Dit is hoe vaak je je BH het beste kunt wassen en vervangen

beha-zo-vaak-wassen-vervangen
Zo vaak moet je je beha wassen en vervangen (Afbeelding: Unsplash)

Je beha is een belangrijk onderdeel van je outfit. Net als je slipjes draag je hem tenslotte vrijwel dagelijks. Toch verwisselen we onze beha een stuk minder vaak dan ons ondergoed. Maar hoe vaak zou je hem eigenlijk moeten wisselen? Womanly zocht uit hoeveel dagen je je BH eigenlijk moet dragen en na welke tijd het verstandig is om hem te vervangen voor een nieuwe. 

Hoe vaak moet je je beha wassen?

De meeste vrouwen denken dat een bh een stuk minder snel vies wordt dan ondergoed. En ook al hoef je een bh inderdaad niet elke dag te verwisselen, toch wordt deze een stuk sneller vies dan je zou denken. Zeker in deze warme zomermaanden vangt je bh heel wat zweet en dode huidcellen op.

Experts raden dan ook aan om je BH een is de 3 à 4 dagen te wassen. Sommige vrouwen wassen hun BH’s liever niet te vaak omdat ze bang zijn dat ze lelijk worden of dat het elastiek uitlubbert. Maar dit blijkt een hardnekkig misverstand te zijn: het wassen zorgt er juist voor dat de elasticiteit in de vezels van de bandjes langer goed blijft.

beha-vervangen

Hoe blijft je beha mooi in de was?

Je beha wordt dus niet perse lelijker als je wast. Toch hangt het wel van de manier waarop je wast af hoe lang ze mooi blijven. Het beste was je je ondergoed in een handwas. Heb je hier geen zin of tijd voor, was de bh dan op maximaal 30 graden in de wasmachine. Gebruik hiervoor altijd een waszak om je beha te bh te beschermen en stel je wasmachine in op het meest delicate wasprogramma.

Zorg er ook voor dat je de bh voor het wassen van achteren sluit. Zo komen de haakjes niet vast te zitten in je andere bh’s. Gebruik weinig wasmiddel, aangezien dit de stof ook kan aantasten. En laat je vieze beha’s niet te lang in de was liggen: het zweet kan je stof beschadigen.

beha-wassen

Hoe vaak moet je je beha vervangen?

De meeste vrouwen hebben één of een aantal bh’s die hun ultieme favoriet zijn. De pasvorm is perfect, ze zitten als gegoten en ze laten je borsten extra mooi uitkomen. Daarom dragen ze deze het liefst totdat ze tot op het draad versleten zijn. Volgens experts zou je eigenlijk je beha al na 8 maanden moeten vervangen. Heb je een grote collectie bh’s en wissel je deze vaak af, dan kun je er langer mee doen.

Zit jij nu te denken aan hoe lang geleden je je bh hebt gekocht? Om te weten of hij aan vervanging toe is, kun je een paar dingen checken: ten eerste moet je jezelf afvragen of de bh écht nog lekker zit: snijdt hij niet in je huid, en ondersteunt hij je borsten goed? Daarnaast kun je het materiaal checken: vallen je bandjes snel naar beneden, voel je de beugel dikwijls prikken of zit hij eigenlijk net te los, dan is het tijd voor een tripje naar de winkel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hunkemöller Lingerie (@hunkemoller)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!