Geld & Carrière

Bizar beroep: deze Britse man is professioneel hondenvoer proever

beroep-hondenvoer-proever
Foto: Freepik

Niets dan het beste voor onze viervoeters, en daarom serveren we ze alleen maar de beste brokjes. Natuurlijk willen we wel dat onze huisdieren genieten van hun eten, maar we dachten er eigenlijk niet vaak over na wie het voer van tevoren proeft. Het bedrijf Lily’s Kitchen pakt dit op bijzondere wijze aan: zij hebben een fulltime hondenvoer proever in dienst. En daarmee bedoelen we een baan voor een echt mens die het voer persoonlijk proeft. 

Professionele hondenvoer proever

Hoewel wij al misselijk worden bij het idee, is het eten van hondenvoer voor de Britse Philip Wells een dagelijkse bezigheid. Als ’technisch directeur’ bij het hondenvoer bedrijf Lilly’s Kitchen heeft hij de vreemde taak om elk nieuw hondenvoer recept te proeven op smaak en textuur. En dit doet hij met veel plezier: ‘Ik eet elk recept, elke dag’, zegt Philip aan het Britse nieuwsblad Metro. ‘De smaakzin van honden verschilt van die van mensen, maar het is belangrijk dat elk ingrediënt perfect in balans is’.

Philip begint de voertest door nauwkeurig naar het hondenvoer te kijken, en te checken of er wel genoeg verse ingrediënten zoals boontjes in zitten. Daarna ruikt hij als echte expert aan het voer. Honden beschikken over een fijne neus, en de juiste geur is dus erg belangrijk. Daarna komt het belangrijkste onderdeel: het daadwerkelijk proeven van het voer. Het lievelingsgerecht van Philip is lam met erwten en peterselie, maar ook de droge brokken vindt hij erg smakelijk.

hondenvoer-beroep
Foto: Lilly’s Kitchen

Nieuwe carrièrekansen en bijzondere beroepen

Wat Philip voor deze proeverijen betaald krijgt, weten we helaas niet. Toch lijkt hij er veel plezier in te hebben. Ben je zelf op zoek naar een nieuwe baan, maar blijf je toch liever van de brokken van Fikkie af? Lees dan eens met welke MBO studies je de best betaalde banen krijgt. Of lees welk salaris je als stewardess of docent verdient. Wellicht zit er wel een nieuwe carrièrekans voor je bij.

Vind je een bijzonder beroep toch leuker? Ga dan aan de slag als mystery shopper. Hierbij bezoek je diverse winkels en restaurants in de rol van spion, om zo de klantvriendelijkheid van de bedrijven te testen. Gelukkig kun je er zeker van zijn dat je in deze restaurants geen hondenvoer hoeft te proeven.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!