Health

7 verkoelende manieren om perfect te slapen tijdens de hitte

beter-slapen-manieren-hitte-zomer
Zo slaap je beter tijdens de hitte en warme dagen (Afbeelding: Freepik)

Het is al een paar dagen heerlijk tropisch warm in ons kikkerlandje. Wij genieten volop van die zwoele zomeravonden met een lekkere cocktail in ons hand. Toch is het allemaal wat minder aangenaam als de moeheid begint toe te slaan en je de deur van je slaapkamer opendoet. Een sauna is er niks bij! Uiteraard heb je wel een goede nachtrust nodig en is het mega vervelend als je niet kan slapen. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om toch nog snel in dromeland te komen. 

1. Naakt slapen

Als je slaapt, daalt je lichaamstemperatuur. Dit komt omdat je lichaam tijdens het slapen zoveel mogelijk energie wilt besparen. Ga je naakt slapen, dan koelt je lichaam sneller af waardoor je hersenen een seintje krijgen om lekker diep te gaan slapen. Daarnaast blijkt naakt slapen verrassend genoeg ook beter voor je hygiëne. Als je gaat slapen met een warme pyjama broek aan, creëer je als het ware een broedplaats voor bacteriën en schimmels bij je intieme zones. Hoe warmer, hoe beter.

Naakt slapen maakt het klimaat voor deze bacteriën en schimmels een stuk minder aangenaam. Leg trouwens wel iets over je naakte lijf zoals een sprei of laken. Als je helemaal poedelnaakt gaat slapen krijg je -ondanks de hitte- de kans dat je steeds wakker van de koud en kun je zelfs last krijgen van stijve spieren.

naakt-slapen-verrassende-voordelen

2. Aircooler op je nachtkastje

Als jij peentjes ligt te zweten, kun je de mini aircooler van Kruidvat goed gebruiken. Hij is mega licht waardoor je hem makkelijk overal naartoe kan meenemen. Ontzettend handig voor een mega warme tent of in de hete caravan. Waar je ook bent, deze parel zorgt voor verfrissing.

Voor thuis is hij mega geschikt voor op je nachtkastje. Dan krijg je de frisse lucht meteen in je smoeltje gedouwd. Voor een tientje zorgt deze topper al voor heel wat verkoeling.

kruidvat-luxe-air-cooler-10-euro

3. Ramen overdag gesloten houden

Is het overdag in de buitenlucht veel warmer dan in je huis? Dan kun je de deuren en ramen het beste dicht doen. Meestal is dat zo vanaf een uurtje of 11 in de ochtend. Tijdens je ontbijtje kan je dus nog alles even lekker luchten.

Wanneer het in de avond afkoelt, is het verstandig om de boel weer open te gooien en het huis lekker te laten luchten. Laat trouwens ook de deuren zelf in je huis openstaan. Dicht zorgt voor een goede lichtcirculatie.

4. Lauwe douche nemen

Met dit warme weer zou je misschien het liefst een ijskoude douche nemen. Toch koel je daar niet direct van af. Met een koude douche geef je jouw lichaam het signaal om daarna op te warmen en met lauwwarme stralen koel je daarna juist lekker af.

Een voordeel hiervan is ook nog dat het wat geld bespaart. Wil je helemaal lekker en ontspannen slapen? Probeer dan eens de TikTok hack uit waarbij het populair is om een sinaasappel onder de douche te eten. Heb je meteen de benodigde vitamines binnen.

koud-douchen-beter-slapen

5. Lakens in de koelkast of vriezer leggen

Heb je nog een lade over in je vriezer of koelkast omdat je in alle hitte vergeten bent om boodschappen te doen? Leg dan je lakens in de koelkast. Dit zorgt voor een heerlijke frisse nacht. Zorg er natuurlijk wel voor dat die lade schoon is, anders slaap je straks tussen de voedingsrestjes.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

6. Elektrische toestellen uitschakelen