bh maat meten kiezen
Style

Zo meet en kies je met zekerheid de juiste BH Maat

Wist je dat maar liefst 80% van de vrouwen de verkeerde BH maat blijkt te dragen? Hoewel we het zelf lang niet altijd doorhebben, veranderen onze borsten door de jaren heen van grootte en vorm, en niet alleen als je bewust een borstvergroting of borstverkleining hebt ondergaan. Een goede BH kan wonderen doen voor je houding en je comfort. Daarom is het dragen van de juiste BH maat een absolute must. Wij zochten voor je uit hoe je de juiste BH maat voor jouw borsten kiest.

Kiezen van de juiste BH Maat

De BH maat wordt altijd aangegeven met een cijfer en een letter. Het cijfer van de BH maat staat voor de borstonderwijdte en de letter voor de borstwijdte. Je kunt deze twee verschillende maten gemakkelijk zelf thuis opmeten. Zo weet je zeker dat je de juiste maat te pakken hebt.

Je meet de borstonderwijdte door je torso net onder je borsten te meten. Pak een meetlint en zorg dat je deze recht om je torso heen slaat. Ontspan en zorg dat je je adem niet onbewust in houdt. Meet dan de omtrek. Vervolgens meet je de borstwijdte door je borsten ten hoogte van je tepels te meten. Zorg ook hier dat het meetlint recht en strak rondom je bovenlichaam zit. Nu heb je twee maten. Om met deze maten de juiste BH maat te vinden, kun je onderstaande tabel van Hunkemöller raadplegen.

borstmaat-opmeten-hunkemoller
Bron: Hunkemöller

Altijd even passen in de winkel

Heb je de juiste maat gevonden, ga dan niet meteen online nieuwe bh’s shoppen. Er bestaan namelijk nog steeds verschillen als het gaat om internationale maten en het design van BH’s. Het is dus altijd beter om jouw BH maat in de winkel te passen. Zo weet je zeker dat het de juiste is. Snijden de bandjes van de BH in je schouders? Dan is de BH te klein. Check ook even of de beugels van de BH niet te strak zitten. Dit zorgt op de lange termijn voor veel ongemak.

Het beste kun je elk jaar even controleren of je nog steeds de juiste BH maat hebt. Je borsten kunnen namelijk door toedoen van hormonen en gewichtstoename door de jaren heen veranderen. Bekijk ook welke soort BH het mooist bij jouw lichaam en borstomvang past. Hiervoor kun je je het beste laten adviseren in de winkel. Het meten van je BH maat is een kleine moeite die je een groot plezier kan doen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Livera (@liveranl)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!