Style

Birkenstocks SOS: Zo krijg je die lelijke teenafdrukken in no-time weg!

birkenstocks-teenafdrukken-sandalen-schoonmaken
Foto: Womanly

Ben jij nergens zonder je te vinden zonder je Birkenstocks en zitten ze bijna aan je voeten vastgeplakt? Dan zien ze er vast niet meer zo schoon uit. Vooral het voetbed laat vaak niets meer aan de verbeelding over. Daarop kun je precies zijn hoe groot je kleine teen is en hoe ver die teentjes allemaal van elkaar staan. Fris is anders! Gelukkig kun je de sandalen heel goed zelf schoonmaken. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Birkenstocks zien er niet meer fris uit

De meningen over deze slippers zijn nogal verdeeld: sommige vinden ze spuuglelijk en andere zweren erbij. Maar één ding is zeker: ze lopen goddelijk en dat is natuurlijk ook wat waard. We hebben al vaak genoeg pijnlijke voeten met die killer hakken. Hoe het komt dat ze zo lekker lopen? Birkenstocks worden gemaakt van kurk.

Dit materiaal maakt de schoen lekker licht, maar absorbeert volgens Libelle.nl ook extra veel vuil en zweet. En dit zorg voor die onsmakelijke zwarte afdruk van je voet in de sandaal. Naast het smoezelige aanzicht, ruiken ze na een tijdje ook niet bepaald naar roosjes. Misschien had je ze al een enkeltje prullenbak beloofd, maar kon je stiekem geen afscheid nemen. Gelukkig is dat niet nodig met onderstaande schoonmaaktips. Dan kunnen je favoriete schoen in ieder geval weer een een tijdje mee.

birkenstocks-schoonmaken

Di mag je nooit doen met je begeerde Birkenstocks

We dragen deze orthopedische slippers al heel wat jaartjes en dat is, zoals we al eerder zeiden, vaak ook wel te zien. Vooral de binnenkant kan wel een opfrisbeurtje gebruiken. Normaal gesproken pak je een microvezeldoekje en maak je een lekker fris sopje om vlekken schoon te krijgen.

Het liefst dompel je het dan even in het lekker geurende sopje. Bij Birkenstocks is dat geen goed idee. Teveel water zorgt er namelijk voor dat het kurk zich volzuigt met water. Als het voetbed dan droog is, kunnen ze scheuren gaan vertonen. Dat wil je niet! Hoe je ze dan wel schoonmaakt? Lees snel verder om dit te ontdekken.

birkenstock-sandalen-slippers

Maak jouw geliefde sandalen weer helemaal schoon

Met een beetje water en het wondermiddel baking soda krijg je die sandaaltjes weer helemaal spic en span. Al die luxe en dure producten kun je dus achterwege houden. Scheelt je heel wat knaken! Hoe je te werk gaat? Mix een beetje baking soda met water en smeer dit met een vochtige doek- of met een tandenborstel voor de hardnekkige vlekken- over het voetbed van de slipper.

Wrijf daarna met een andere doek het oppervlak weer schoon en breng nog een beetje van het mengsel aan. Als je papje niet meer bruin kleurt op de sandalen, heeft het mengsel alle vuil opgenomen. Laat dan je sandalen  opdrogen, maar doe dit vooral niet in de zon. Nu is het alleen nog eventjes wachten totdat je die ‘comfy shoes’ weer aan kan doen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Birkenstock (@birkenstock)