Shopping

Black Friday Masterplan: zo voorkom je miskopen en scoor je alleen topdeals

black-friday-voorkom-miskopen-topdeals
Foto: Freepik

Het zal vele van jullie niet zijn ontgaan, maar deze week staat centraal om Black Friday. Black Friday komt uit Amerika en is altijd op de dag na Thanksgiving. Het wordt dan ook wel beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstinkopen. En hoe fijn dat er juist met Black Friday mega goeie koopjes tussen zitten. Wel zijn er een aantal dingen die je moet vermijden en zijn er tips hoe jij het beste aankopen gaat scoren deze dag. Wij geven jullie een aantal tips.

Zo voorkom je miskopen op Black Friday

Veel mensen hebben kritiek op deze overgewaaide ‘dag’. Het zorgt voor veel drukte in winkels, het overbodig kopen van spullen en het zet de hele betekenis van deze feestdagen een beetje in een slecht daglicht. Met pakjesavond en de kerstdagen is het natuurlijk wel super handig al die kortingen en koopjes. Maar klopt dit allemaal wel met die hoge kortingen? Het schijnt namelijk dat er veel nep kortingen zijn. Sommige winkels laten het lijken alsof ze veel korting geven, terwijl ze eigenlijk hun prijzen hiervoor hoger hebben gemaakt.

Zo lijkt het alsof je een hele goede deal scoort terwijl je eigenlijk de oorspronkelijke prijs betaalt. Inmiddels zijn hier wel regels voor, maar lang niet alle winkels houden zich hieraan. Vooral elektronicawinkels en grote online kledingwinkels maken hier nog vaak misbruik van. Let dus op bij specifieke grote winkels en blijf altijd zelf goed nadenken. Probeer ook niet mee te doen aan overconsumptie. Maak een lijstje met wat je echt nodig hebt en probeer daar zo min mogelijk van af te wijken.

black-friday-voorkom-miskopen-topdeals

Zo scoor jij de beste Black Friday deals

Zoals hierboven al is vermeld: maak een lijstje met wat je echt nodig hebt. Zo ga je gericht winkelen in plaats van willekeurig allerlei producten te kopen. Kies dan ook voor een product en niet voor een winkel, zo blijf je gericht. Denk er ook aan om online te shoppen als je geen zin hebt om in die drukte te staan bij fysieke winkels. Wel heb je soms dat sommige Black Friday deals alleen geldig zijn in de winkel zelf. Dus voor sommige producten zal je toch echt naar de winkel moeten gaan.

Denk voor jezelf ook na welke korting je altijd wilt hebben op een product. Zo kan je bijvoorbeeld het beste kiezen voor 40% op kleding. Vaak zijn deze producten namelijk in januari voor dezelfde korting ook in de winkel. Dus accepteer geen korting lager dan 40%. Dan als laatste tip: laat je niet gek maken. Veel winkels zijn er met Black Friday voor gemaakt om je te verleiden. Blijf verstandig nadenken, dat je sommige dingen gewoon niet gaat gebruiken ook al zit er nu 60% korting op. Het enige wat ons nog rest: shop erop los en scoor de leukste cadeautjes!

black-friday-voorkom-miskopen-topdeals