Beauty

Dit is de reden waarom blauw licht zorgt voor huidveroudering (en zo kan je er tegen smeren)

blauw-licht-huidveroudering-tegen-smeren

We weten inmiddels allemaal dat de zon niet altijd even goed voor je is. De zon zorgt voor huidveroudering en verbranding, maar blijkbaar zorgen andere factoren ook voor dezelfde effecten als de zon. Tegenwoordig zijn wetenschappers erachter gekomen dat je van blauw licht ook sneller een ouder ziende huid krijgt. Balen! Aangezien bijna iedereen dagelijks voor werk of privé achter zijn laptop of telefoon zit. Hoe dit precies werkt en wat je er tegen kunt doen leggen wij haarfijn uit.

Wat houdt blauw licht in?

Blauw licht staat in het Engels voor HEV: High Energy Visible. HEV is licht met een hoge dosis energie. Dit blauwe licht is vooral te vinden in ledlicht, dus je telefoon, laptop, tablet en televisie. Naast het ledlicht is blauw licht ook te vinden in daglicht. Tegenwoordig weten we steeds meer over blauw licht, namelijk dat het diep kan doordringen in de huid en een schadelijk effect kan hebben. Blauw licht ontstaat wanneer er vrije radicalen worden blootgesteld aan uv-straling en vervuiling. En dit kan zorgen voor huidveroudering.

Zo krijg je dus sneller rimpels en pigmentvlekken. Om echt erge schade in de huid te zien, moet er wel een hele hoge dosis blauw licht op je gelaat komen. Iedereen die een normaal telefoongebruik heeft zal hier niet zo snel last van krijgen. Maar minimaal of niet, de kans op schade is altijd aanwezig. Dus je huid hiertegen beschermen is geen slecht idee. Ook zorgt het voor snellere slijtage van de ogen dus een bril met een blauw licht filter erin kan geen kwaad wanneer je 8 uur per dag achter een laptop moet zitten.

blauw-licht-huidveroudering-tegen-smeren

Wat kun je er tegen doen?

Ten eerste is het een goed idee om je schermtijd te verlagen zodat er minder blauw licht binnenkomt. Dit is tegelijkertijd ook weer goed voor je nachtrust, aangezien je beter slaapt met minder blootstelling aan blauw licht op een dag. Daarnaast is het slim om voldoende antioxidanten in je huid te krijgen door je voeding. Eet dus genoeg groente en fruit. Om voldoende antioxidanten binnen te krijgen kun je ook smeren met een antiblauwlichtcrème. Wij hebben het perfecte huidverzorgingsproduct hiervoor gevonden.

Namelijk de ‘Protective Drops‘ van Collistar met SPF 50. Als jij veroudering en huidvlekken wilt voorkomen dan is dit product voor jou. Het is een formule die de schadelijke stralen blokkeert van zowel de zon als blauw licht. Daarnaast is het ook nog eens beschermend tegen alle viezigheden die buiten in de lucht rondzweven. Het is een superlicht en vloeibaar product dat smelt op de huid en het is bestand tegen zweet. Je brengt het gewoon aan op de huid na de dagcrème en je bent de hele dag beschermt. Rennen dames!

-blauw-licht-huidveroudering-tegen-smeren