blue-monday-winterdip-voorkomen
Life & Health

Blue Monday: zo voorkom je die winterdip en neerslachtigheid

Vandaag is het Blue Monday: de dag waarop onze levenslust collectief onder het nulpunt zakt. Na maanden grijze luchten en koude ellende is onze energie en motivatie ver te zoeken. En door de Dry January challenge is een goede borrel ook al niet de oplossing. Enige troost: hierna wordt het alleen maar beter. Toch geven we je graag een aantal tips om deze ellendige blauwe maandag goed door te komen. 

Neem extra vitamine D3 en B12

Door de grauwe lucht en het vele binnen zitten krijg je een tekort aan vitamine D3. En laat dat nou net een essentieel feel-good vitamine voor je lichaam zijn. Een tekort aan vitamine D zorgt ervoor dat je je moe, prikkelbaar en lusteloos voelt. Het tekort is het beste op te lossen door eventjes in de zon te zitten. Je huid maakt namelijk door zonlicht zelf vitamine D3 aan. Helaas is de zon in dit grauwe winterweer ver te zoeken. Daarom kun je in deze maanden het beste een vitamine D pilletje nemen.

Ook het slikken van B12 supplementen kan veel aan je humeur verbeteren. B12 is een vitamine die goed is voor je bloed en zenuwen. Als je een tekort hebt, merk je dat aan gevoelloosheid in je benen en vingers. Maar het doet ook afbreuk aan je algehele humeur. Een extra dosis B12 draagt namelijk bij aan je geestelijke veerkracht. Geen overbodige luxe in deze barre tijden.

blue-monday-vitamine-d

SHOP NU VOOR 2,49

b12-vitamine-blue-monday

SHOP NU VOOR 2,49

Buiten bewegen is een must

Oke, we snappen dat je niet erg gemotiveerd bent om langer dan absoluut nodig in de zwembad / moeras situatie van buiten te vertoeven. Maar toch doet een (korte) wandeling wonderen voor je mentale en lichamelijke gesteldheid.

Elke dag een half uur lopen zorgt voor een mentale opkikker en is bovendien super gezond voor je hele lichaam. Daarnaast zorgt je dagelijkse wandeling voor een boost in creativiteit en heeft het een letterlijke invloed op de verwerking van informatie in je hersenen. Hup naar buiten dus!

blue-monday-wandelen

Treat yourself met wat leuks en lekkers

Wat is er een beter excuus om jezelf even flink te verwennen dan de meest depressieve dag van het jaar? Als je toch achter je computer zit, kan je net zo goed ook eventjes je favo webshops bezoeken, toch? Zo is het nu de perfecte dag om een mooie nieuwe regenjas uit te zoeken.

Als je klaar bent met werken, trakteer jezelf dan op een Hot Salted Caramel met of zonder Baileys om de scherpe randjes van de dag te halen. Doe je warme pantoffels aan en zet een ultieme feelgood film op. Héérlijk, die Blue Monday!

blue-monday-treat-yourself

Accepteer het gevoel en ga verder

Je zult er aanvankelijk helemaal geen zin in hebben, maar toch gooien we hem er in: accepteer het gevoel dat je vandaag een rotdag hebt. Hoe meer je tegen het gevoel vecht, hoe sterker het namelijk zal zijn.

Bovendien is Blue Monday voornamelijk een slimme marketingtruc, aanvankelijk bedacht om de sales van een reisbureau op te krikken. Het idee van de ‘somberste dag van het jaar’ werd snel overgenomen door de media en gepresenteerd als een wetenschappelijk onderzoek. Er is dus geen enkele reden om te denken dat er enige waarheid achter het idee van Blue Monday zit.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!