Media & Entertainment

Sexy boeren showen ‘pikante’ handelswaar op boerenkalender 2024

boerenkalender-nederland-2023
Foto: Rick de Visser | Boerenkalender.nl

Voor het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw kruipen wij maar al te graag voor de buis. Hoewel we daar soms best wegzwijmelen bij een knappe kandidaat, vinden we de meeste boeren eerder aandoenlijk overkomen. De makers van de Boerenkalender 2024 gooien het over een andere boeg: zij portretteerden 15 knappe boeren in pikante poses, om aandacht te vragen voor een betere dialoog tussen consument en boer. 

Pikante foto’s mannelijke boeren in Nederland

Een gespierde boer op een trekker, tussen de schapen of naast een al even gespierde koe: de populaire Boerenkalender verrast ons elk jaar weer met al het schoons dat het Nederlandse platteland ons te bieden heeft. De modellen zijn niet alleen erg aantrekkelijk, ze zijn ook daadwerkelijk echt boeren. En dat ze zelf ook graag in the picture staan, wordt wel duidelijk uit het aantal aanmeldingen: dit jaar werden 30 deelnemers uit maar liefst 500 aanmeldingen gekozen.

De Boerenkalender is een initiatief van de website Boerendingen.nl. Zij begonnen in 2011 met de uitgave van de Boerinnenkalender. Na het daverende succes van deze kalender, volgde al snel een mannelijke variant. Inmiddels brengen ze dit jaar alweer de 13e editie van de Boerinnenkalender en de 6e editie van de Boerenkalender uit. En aan de pikante plaatjes te zien, snappen wij wel waarom de kalender zo populair is.

boerenkalender-boeren

boerenkalender-nederland

Aandacht voor dialoog tussen boer en consument

Hoewel het aantal boeren in Nederland steeds verder daalt, neemt het aantal aanmeldingen voor de Boerenkalender elk jaar juist toe. Volgens de organisatie is dit te wijten aan de aandacht die de boer wilt vragen voor het boerenberoep. Veel van de plattelanders gaven na hun pikante fotoshoot aan meer de dialoog op te willen zoeken met andersgezinden en ook “anders” te willen gaan boeren dan hun voorgangers.

We moeten meer praten met andere burgers om elkaar beter te begrijpen” vertelt Ivo uit Oost-Vlaanderen. Jakko uit Friesland vult aan: “Veel mensen nemen de mening of framing van een ander als waarheid aan. Ik zou zo graag zien dat ze zelf een mening vormen, nadat ze eens met ons hebben meegelopen op de boerderij”. Door te poseren voor de Boerenkalender, hopen de jonge boeren de dialoog tussen de consumenten en boeren beter te maken. Wat ons betreft een sexy, uuhhh slimme, zet!

Boerenkalender 2024 nu verkrijgbaar

Wil jij ook wel zo’n sexy boer op je toilet hebben hangen? De Boerenkalender is nu verkrijgbaar via de website boerendingen.nl.
Je kunt de kalender bestellen voor €21,95. Liever de vrouwelijke variant? Ook die is op de website te bestellen.