bold glamour beautyfilter tiktok realistisch
Beauty

Deze Bold Glamour TikTok beautyfilter is bizar realistisch

Er uitzien als een model zonder uren aan je make-up zitten: hoewel we dit in het echte leven nog niet kunnen, is het al wel mogelijk om er via je camera uit te zien als Sylvia Geersen. De nieuwste Bold Glamour beautyfilter op TikTok is zò realistisch dat hij bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Cool of toch een beetje creepy?

Bold Glamour beautyfilter op TikTok

De Bold Glamour filter geeft je in één seconde een volledige make-over. Dit is niet het eerst filter met dat effect, maar het bijzondere aan deze filter is dat hij bijna niet van je echte gezicht te onderscheiden is. Op TikTok is te zien dat mensen hun handen voor hun gezicht heen en weer bewegen, zonder dat dit effect heeft op het filter. Hierdoor lijk het filter nog realistischer dan andere soortgelijke filters.

Volgens TikTokker @Luke.hurd werkt het Bold Glamour filter op een andere manier dan de andere bekende filters. De ‘oude’ filters maken een tekening van je gezicht en ‘plakken’ het filter daar als het ware overheen. De Bold Glamour filter werkt anders: hij ‘leest’ je gezicht en zoekt in een enorme database naar gelijksoortige gezichten. Vervolgens creëert hij een geheel nieuw beeld gebaseerd op deze database en je eigen gezicht. Hoe dit precies in z’n werk gaat, is een ingewikkeld proces gebaseerd op machine learning.

@luke.hurd Replying to @hahsh68g How does bold glamour work compared to traditional filters? Here’s a deep explanation! #augmentedreality #filters #boldglamour #effecthouse #machinelearning #gan #stylegan ♬ Aesthetic – Megacreate

Toename plastische chirurgie door beautyfilters

Het gebruik van zo’n filter is eventjes geinig, maar het kan ook zorgen voor onzekerheden over je eigen uiterlijk. Volgens CNN hebben filters op sociale media zoals TikTok en Instagram gezorgd voor een toename in plastische chirurgie. TikTok gebruikers zien zichzelf met een filter op, en schrikken daarna van hun eigen gezicht zonder filter. Om er uit te zien zoals op de camera, kiezen ze in het echte leven voor lip fillers of neuscorrecties.

De toename in levensechte filters kan er voor zorgen dat met name jongeren onzeker worden over hun uiterlijk. Omdat influencers en vloggers veel gebruik maken van de filters en niet duidelijk laten zien dat ze daadwerkelijk met een filter filmen, kunnen jongeren denken dat zij er in het echte leven ook zo uit moeten zien, met een negatief zelfbeeld tot gevolg.

@emilyciambella This is getting alittle ridiculous 🫠🫠🫠 #boldglam #filter #makeup #nofilter #wtf #fypシ #stop #beautiful #gonatural ♬ original sound – Emily Ciambella

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!