Media & Entertainment

Hier en zo laat kijk je Boos: The Voice deel 2

Hier en zo laat kijk je Boos The Voice deel 2 John de Mol
Beeld: YouTube / BOOS

We kunnen ons allemaal nog wel begin dit jaar de Boos documentaire This is the Voice herinneren. Deze docu zorgde voor ontzettend veel commotie en opschud. Verschillende coaches en medewerkers werden beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Kort daarna verdwenen Linda de Mol, Marco Borsato en Ali B compleet uit de spotlights. Nu ruim een half jaar later komt Boos met een nieuwe aflevering rondom The Voice. 

Impact van docu This is the Voice

Direct na de aflevering van Boos trok RTL het programma The Voice of Holland terug. De impact was dus  mega groot van de Boos documentaire. De ex van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen, werd ook beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Hij was destijds de muzikale leider bij The Voice en natuurlijk de ex-zwager van John de Mol.

Rietbergen gaf toe dat hij niet helemaal goed zat, diende zijn ontslag in en vertrok naar de Verenigde Staten. Inmiddels is het stel uit elkaar. Vanaf september kunnen we na een lange periode weer genieten van Linda op tv die dan terugkeert met Miljoenenjacht.

Wat kunnen we verwacht van deel 2?

In de vorige Boos-uitzending over The Voice kon je een interview van John de Mol zien. Hij werd ervan beschuldigd dat hij van alle misstanden zou weten, maar niets hiermee had gedaan. Zelf zei hij tegen Tim Hofman dat hij op de hoogte was geweest van slechts één melding in 2019. Echter zijn er 20 meldingen gedaan van de zedenslachtoffers en vijf aangiften.

Het lijkt erop dat er na de beruchte aflevering weer wat mensen van zich hebben later horen en hun klacht ook aan Boos hebben gemeld. Zo vertelde in mei 2022 een vrouw aan Nu.nl dat ze al lang geleden een melding had gemaakt van het seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Ze kreeg daarbij te horen dat ze de zoveelste was in twee jaar tijd. Zouden we in het tweede deel te zien krijgen dat er toch niks klopt van John zijn onwetendheid?

boos-tim-hofman-the-voice

Tweede gesprek met John de Mol?

In de laatste seconden van de promo van Boos zien we dat Tim belt met Paul Römer, directeur Radio en Televisie bij Talpa. “Wij willen graag aanspraak maken op het aanbod van jou en John voor een tweede gesprek met John”, zegt Tim. Meer komen we nog niet te weten. Toch is er inmiddels naar buiten gekomen dat John de Mol geen tweede gesprek wilt aangaan met Tim Hofman.

John de Mol had eerder een transcriptie vanuit Boos opgestuurd gekregen met een aantal apps en opgenomen telefoongesprek. Echter was deze anoniem en geredigeerd. Hij wilt niet meer reageren op anonieme beschuldigen en denkt dat reageren zou leiden tot een welles-nietes discussie. Vandaag om 16.00 uur kun je de aflevering van Boos die in het teken van The Voice en John de Mol staat bekijken op het YouTube kanaal van Boos.

tim-hofman-boos-the-voice

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!