Beauty

Botox is zó 2022: zo ziet je gezicht er jonger uit zonder spuitje

botox-gezicht-jonger-zonder-spuitje
Foto: Freepik

Hoewel we dankbaar zijn voor elke nieuwe dag, vinden we het toch jammer dat ouder worden samen gaat met het ontstaan van rimpels in het gezicht. Door de jaren heen wordt onze huid steeds slapper, en is de verleiding groot om de boel met wat botox weer wat strakker te krijgen. Maar botox kan misgaan en je gezicht uiteindelijk alleen maar ouder laten lijken. Daarom tippen we je graag deze manieren om je huid er jonger uit te laten zien zonder een spuitje. 

Gouden regel: smeren en hydrateren

We snappen het: als je je huid echt jonger wilt houden, had je een hele tijd eerder moeten beginnen met smeren. Maar toch kan het ook op latere leeftijd nog veel helpen om dagelijks een strakke smeer-routine te volgen. Vooral het smeren van een goede zonnebrand kan het aantal rimpels aanzienlijk verminderen. Want wist je dat je zelfs huidschade van de zon krijgt als je achter een raam zit?

Rimpels ontstaan niet alleen door schadelijke UV-straling, maar ook door een te droge huid. Daarom is het niet alleen belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken, maar ook om een dag- en nachtcrème te gebruiken die je huid voldoende hydrateert. Kies daarbij voor een crème of serum met natuurlijke ingrediënten die je huid niet nog verder uitdroogt.

botox-gezicht-smeren

Speciale massagetechnieken voor je gezicht

Een strakke huid begint bij een betere doorbloeding. Om je huid mooi strak een gezond te houden, kun je je huid met bepaalde technieken masseren. Het vergt in het begin even wat oefening en het is belangrijk dat je stevig masseert. Gebruik tijdens het masseren een milde, hydraterende olie en masseer zachtjes met opwaartse bewegingen om de elasticiteit van de huid te bevorderen.

Bekijk onderstaand YouTube filmpje voor een dagelijkse massage-oefening. Het masseren helpt niet alleen om je doorbloeding en de aanmaak van collageen te verbeteren, maar het ontspant ook je spieren waardoor je je gezicht beter ontspant. Door regelmatig te masseren, kun je de spanning in je gezicht verminderen en voorkomen dat rimpels zich verdiepen.

Anti-rimpel behandeling voor een fris gezicht

Smeren en masseren twee manieren zijn twee manieren die rimpels helpen te voorkomen. Maar natuurlijk zou je de bestaande rimpels ook graag weg willen toveren. Gelukkig bestaan er steeds meer technieken om dat voor elkaar te krijgen. Zo biedt het Bloy Institute gezichtsbehandelingen gebaseerd op een persoonlijke huidscan. Deze scan brengt de huidschade in kaart en maakt gebaseerd daarop een persoonlijk behandelplan, met behandelingen die je in de kliniek zelf beschikbaar zijn. Zo loop je de deur uit met een gezicht dat er 10 jaar jonger uitziet.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!