Food & Drinks

Boxen van maaltijdbezorgers blijken bomvol bacteriën te zitten

boxen-maaltijdbezorgers-bacterien
Afbeelding: Unsplash

Met de storm in het land is het heel verleidelijk om lekker thuis te blijven en je eten te bestellen. De maaltijdbezorgers zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken, en maken het ons een stuk makkelijker om ook in ons drukke leven snel en makkelijk eten thuis te laten bezorgen. Helaas voor de bestel liefhebbers kwam NOS afgelopen week met een schokkend onderzoek: de tassen van de maaltijdbezorgers blijken een stuk minder schoon dan gedacht. 

Maaltijdboxen voor warme gerechten

De afgelopen jaren zijn de maaltijdbezorgdiensten als paddestoelen de grond uit geschoten. Niet zo verwonderlijk, want het kunnen laten bezorgen van pizza, bier en zelfs je boodschappen is een fijne luxe die veel mensen in hun drukke leven goed kunnen gebruiken.

Om het eten in optimale staat bij de klant te brengen, hebben de maaltijdbezorgers niet alleen zelf een lekkere dikke jas aan, maar vervoeren ze ook het eten in een speciaal daarvoor bestemde box. Deze bezorgboxen of maaltijdboxen hebben een isolerende laag die het eten tijdens het vervoer extra lang warm houdt.

maaltijdbezorgers deliveroo

Een bron van bacteriën

Hoe fijn de maaltijdbezorgers ook zijn, uit onderzoek blijkt nu dat ze een stuk minder hygiënisch zijn dan gedacht. Italiaanse onderzoekers vonden in een ogenschijnlijk schone maaltijdbox namelijk ruim 200 bacteriekolonies, meldt NOS in hun stories op Instagram. Dit aantal is maar liefst drie keer zoveel als wat er op de vloer van de meeste restaurants zou mogen zitten.

Sterker nog: als dit aantal bacteriën op de vloer van een restaurant gevonden zou worden, zou het restaurant direct moeten sluiten. Bovendien worden de maaltijdboxen niet altijd gecontroleerd op de hygiëne. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit raadt mensen die via maaltijdbezorgers bestellen dan ook aan om goed op de hygiëne van het bestelde eten te letten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOS Stories (@nosstories)

Let op verpakking en lees de reviews

Als klant heb je natuurlijk geen invloed op de schone of niet schone staat van de maaltijdbox zelf. Helaas kun je de maaltijdbezorgers niet dwingen om hun tas tussendoor goed te boenen. Wel kun je erop letten dat het eten goed en voldoende ingepakt bij je huis arriveert. Zo weet je zeker dat er geen bacteriën vanuit de maaltijdbox in je eten terecht zijn gekomen.

Ook is het aan te raden om voor het bestellen goed de reviews door te lezen. Niet alleen zodat je weet of het eten lekker smaakt, maar ook zodat je een idee krijgt over hoe de gerechten worden geleverd en of andere klanten tevreden zijn over de hygiëne. Let met name altijd goed op bij rauwe vlees- of visproducten zoals sushi. Daar kun je snel erg ziek van worden.

maaltijdbezorgers-verpakkingen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!