Food & Drinks

Moderne bruine kroeg Amstel1 geopend: ‘Grootste ballentent van Amsterdam’

Amstel1-bruine-kroeg
📸 Enrique Meesters

De bruine kroegen willen graag Cultureel Erfgoed worden. Je vind er steeds minder terwijl het typisch Hollands fenomeen is.  Wij vinden het heel jammer als dit uit het straatbeeld zou verdwijnen. Gelukkig opende in Amsterdam op 3 juli gewoon een nieuwe bruine kroeg. In een modern jasje met veel hout, marmer en veel planten. Maar ook met heel veel authentieke details en de sfeer van een echte bruine kroeg. Dat klinkt verrassend.

Een bar-bistro met historie

Iedereen moet zich welkom voelen in Amstel1. De echte Amsterdammer, studenten, pubers en hun opa en de verdwaalde toeristen. Het is een plek met een warm interieur, authentieke sfeer, bordspelletjes en een groot zonnig terras. Het moet de sfeer geven van vroeger maar wel met de kwaliteit van vandaag de dag. De sfeer van voeger komt naar voren met de houten stoelen, een echte stamtafel, ouderwetse krantenstokken, waar een eigen vriendenkrant in zit en bordspellen.

Door het gebruik van veel hout en planten gaat het interieur ook mee met de huidige tijd. Er is gebruik gemaakt van vintage reclameposters om het gevoel van nostalgie te geven. Verder zijn de leveranciers voornamelijk Amsterdamse bedrijven zoals de kaasspecialist Abraham Kef, Stadsbakkerij van As en Slagerij Louman waar de echte gehaktballen vandaan komen. Deze kun je krijgen met jus en Amsterdams zuur, met of zonder brood en er is ook iedere dag een stamppot te krijgen.

bar-bistro-Amstel1

Waar kun je allemaal voor terecht bij Amstel1?

Jazeker. Vanaf 10.00 uur gaat  Amstel1 open en kun je dus terecht voor koffie. Je kunt met vrienden afspreken voor een spelletje of kijken naar een Ajax wedstrijd. Voor een feestje kun je een tafel reserveren met eigen tap. En er worden gedurende de dag bistrogerechten geserveerd zoals Caesar salade, een gebakken visje en steaks. En natuurlijk de nodige borrelhappen.

Je kunt dus zonder moeite de hele dag verblijven in deze heerlijke bruine kroeg. Wij zijn nieuwsgierig en gaan zeker snel heen om de sfeer te proeven in het historische centrum van Amsterdam met uitzicht op de Amstel.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!