Beauty

Van brunette naar blond: alles wat je moet weten over verven

brunette-blond-verven
Foto: Freepik

Overweeg jij wel eens om bruine haar blond te verven? Het verven van je haar kan je hele look een verfrissende boost geven. De platinablonde ‘Barbie’ haarkleur is dit najaar een populaire haarkleurtrend. Hoewel dit een leuke nieuwe transformatie is, zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je je haar blond laat verven.

Je haar van bruin naar blond verven

De overstap van bruin naar blond is een grotere uitdaging voor je haar dan andersom. Om je haar lichter van kleur te maken, is het namelijk nodig om het te bleken. Afhankelijk van je type haar en je haarkleur, kan dit bleekproces een aantal keer opnieuw moeten gebeuren om de juiste kleur blond te krijgen. Een geleidelijke overgang van donker naar blond is meestal de slimste zet. Het kan dus zijn dat je meerdere kappersbezoeken nodig hebt om je haarkleur stap voor stap op te lichten zonder schade.

Hoewel er veel doe-het-zelf haarkleurproducten bestaan, raden we sterk aan om de hulp van een professionele kapper in te roepen als je serieus bent over de overstap naar blond. Een ervaren kapper kan de kleur op maat mengen, met aandacht voor jouw natuurlijke haarkleur en de blondtint die je wilt bereiken. Ook weet de kapper precies hoe je je haar tijdens het blonderen gezond houdt.

bruin-haar

De juiste kleur blond kiezen

Net als bruin haar kent de blonde haarkleur veel gradaties. Niet elke kleur blond staat even goed bij elke huidteint. Een te lichte kleur kan je bijvoorbeeld te bleek maken. Ook is het soms voor de gezondheid van je haar beter om het niet te veel te bleken. Overleg ook voor de keuze van je haarkleur met de kapper voor het beste resultaat.

blond-haar-verven

Je blonde haar verzorgen na het verven

Heb je je haar eenmaal in de juiste teint blond geverfd, dan is het belangrijk om deze optimaal te verzorgen zodat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft. Plan regelmatige kappersbezoeken voor touch-ups en behandelingen om je haar gezond en levendig te houden. Gebruik ook speciale producten voor blond haar om ongewenste verkleuring en geelheid tegen te gaan.

Afhankelijk van je haarkleur, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een speciale zilvershampoo te nemen. Deze shampoo haalt de gele gloed uit je haar. Dit werkt met name voor platinablond en grijs haar. Vraag je kapper om advies voor de beste haarverzorging voor jouw haar. Zo zie jij er dit najaar net zo goed uit als Margot Robbie.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!