Food & Drinks

Zo maak je helemaal zelf de allerlekkerste Bubble tea thuis

maak-zelf-bubble-tea-thuis

Bubble tea is tegenwoordig razend populair. In elke winkelstraat vind je wel een spot waar ze dit heerlijke drankje verkopen. In Taiwain is het inmiddels een nationale drank geworden maar ook in Nederland zijn we dus goed op weg. Het is een combinatie van melk, thee, vruchtensiroop en opvallende tapioca balletjes. Die laatste worden gemaakt van cassave en zijn qua structuur een beetje vergelijkbaar met gummibeertjes. Wij moeten toegeven dat wij ook fan zijn en benieuwd waren naar een recept om Bubble tea thuis te maken.

Bubble tea is een ware hit

Zoals al eerder gezegd kan je deze hype niet zijn ontgaan. Naast de lekkere smaak ziet dit kleurrijke drankje er ook nog eens ‘instagrammable’ uit. Ook een topper als je aan Dry January doet en je even geen inspiratie hebt voor een alcoholvrij drankje. Bubble tea wordt normaal gesproken geserveerd in een plastic meeneembeker met een dik rietje die je er zelf in moet steken. Zo komen de balletjes naar boven wat een leuk effect geeft.

Doordat het de beker geschud wordt, ontstaat er een schuimkraag van kleine luchtbelletjes. Leuk weetje die we ontdekte via culy.nl: in China worden de balletjes ‘Boba’ genoemd wat borsten betekent. Misschien een gekke vergelijk, maar rond zijn ze natuurlijk allebei. Je kunt Bubble tea tegenwoordig krijgen in alle smaken die je maar kan bedenken. Dat is waarschijnlijk nog een reden waarom het drankje mega populair is. Toch kost een gemiddelde beker al snel zo’n 5-7 euro. Zelf maken is veel goedkoper en niet eens zo heel moeilijk.

bubble-tea

Zo maak je Bubble tea thuis

Eigenlijk heb je niet veel ingrediënten nodig voor deze heerlijke Bubble Tea. Wat je op het aanrecht klaar moet leggen is: 100 ml volle melk, 150 ml sterke groene thee, ijsblokjes, 1-2 eetlepels honing, gepureerd fruit naar keuze zoals bijvoorbeeld kiwi, aardbei of frambozen en als laatste uiteraard 2 eetlepels gekookte tapioca parels. Deze balletjes kun je kopen in de webshop van Xenos.  Ze verkopen deze in 4 verschillende smaken voor maar 3,99 euro per zakje.

Eerst kook je de tapioca parels 5 minuutjes volgens de verpakking. Daarna verdeel je ze over de glazen en voeg je ijsblokjes toe. Vervolgens zet je 150 ml sterkte groene thee. Dit maak je door 150 ml water te zetten met 2-3 zakjes thee erin. Hierna pureer je het fruit en mix je het met de thee en melk. Vervolgens kun je nog wat honing toevoegen voor een extra zoet smaak. Het theemengsel giet je dan over de parels heen en dan is het moment aangebroken om te gaan genieten van jouw huisgemaakte Bubble tea.

SHOP NU VOOR 3.99

bubble-tea-xenos

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

xenos-bubble-tea
Foto’s : Xenos.nl