Media & Entertainment

Cacaoceremonie die je hart opent: The Conscious Club x INNSiDE by Meliá Amsterdam

cacaoceremonie-conscious-club-innside-amsterdam
Foto: The Conscious Club

Aangezien we tegenwoordig experts zijn in scrollen op Instagram, vinden we het soms knap lastig om écht te luisteren naar de behoeften van ons lichaam en ons onderbewustzijn. Het exclusieve retraite van The Conscious Club in het prachtige INNSiDE by Meliá hotel brengt hier verandering in. Zij nemen je mee op een emotionele reis naar je eigen innerlijke bewustzijn. Extra bijzonder: dit gebeurt door het drinken van pure ceremoniële cacao. Womanly mocht aanschuiven bij dit bijzondere event.

Cacaoceremonie van The Conscious Club

Bij het drinken van cacao denken we zelf vooral aan warme chocolademelk met slagroom, maar dit blijkt heel iets anders te zijn. Het gaat om een eeuwenoud ritueel. Dit leggen Elizabeth Plokker en Charon Tolhuisen, oprichters van The Conscious Club, ons uit. De cacao de we drinken is een mengsel van rauwe cacao en diverse kruiden, die er op uitgekozen zijn om je hart te openen en je bij de meditatie te begeleiden. Cacao wordt al duizenden jaren in de Maya-cultuur gebruikt voor medicinale, spirituele en ceremoniële doeleinden.

De ceremonie gaat dan ook een stuk verder dan alleen het drinken van de cacao. Begeleid door bijna engelachtige zang en harpmuziek van Fralalai, worden we door de hosts uitgenodigd om eerst even te bewegen en ons lichaam te voelen. Dan vragen ze ons een kaart te trekken, met daarop een spirit animal die ons tijdens onze ‘reis’ begeleidt. Nadat we wat meer uitleg over de kaarten hebben gekregen, begint de reis in de vorm van een begeleide meditatie.

Er valt een bijzondere rust over deelnemers: iedereen beleeft de meditatie op zijn eigen manier. Na de ceremonie bespreken we de inzichten van de deelnemers, waar verrassende dingen uitkomen. Voor sommigen leek de hele meditatie een minuut te duren, anderen hadden uitgebreide visioenen. Één ding was duidelijk: de ceremonie maakte bij iedereen heel wat emoties en inzichten los.

cacaoceremonie-conscious-club

Rustgevende retraite in het INNSiDE hotel in Amsterdam

Omdat een cacaoceremonie best ingrijpend kan zijn, is de retraite helemaal afgestemd op comfort en ontspanning. Voordat de ceremonie begint, neem je plaats in het luxe restaurant Hasta La Vista Baby, op de 19e verdieping van het luxe INNSiDE hotel. En na de 2,5 uur durende ceremonie schuifel je direct door naar je comfortabele bedje in je ruime hotelkamer, waar je heerlijk kunt nadromen van de bijzondere ervaring. Ook ’s ochtends is het goed wakker worden, want er staat namelijk een ontbijtbuffet op je te wachten in het luxe ontworpen restaurant in de lobby.

Een betere manier om je onderbewuste te ontdekken en je emoties vrij te laten is er wat ons betreft niet. Door de fijne begeleiding van de hosts van The Conscious Club hoef je de ceremonie niet spannend te vinden. Door hun jarenlange expertise weten de vrouwen precies hoe ze je persoonlijk mee kunnen nemen op deze bijzondere reis. En de fijne ontvangst en overnachting in het luxe hotel zorgen ervoor dat je de ervaring optimaal kunt beleven.

cacaoceremonie-innside-hotel

Boek je eigen cacaoceremonie en retraite

Benieuwd geworden naar de retraite? Vanaf 1 december hosten The Conscious Club en INNSiDE Amsterdam dit retraite op diverse data. Voor het retraite inclusief overnachting, ceremonie, diner en ontbijt betaal je €269 per persoon. Ga naar de website van The Conscious Club om te boeken.